foto: LETA
Kurucam deviņi punkti uzvarētā FIBA Čempionu līgas spēlē; Banki uzvara derbijā
Latvijas basketbolists Rodions Kurucs.
Basketbols
2023. gada 14. novembris, 23:57

Kurucam deviņi punkti uzvarētā FIBA Čempionu līgas spēlē; Banki uzvara derbijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien FIBA Čempionu līgas mačā guva deviņus punktus, viņa pārstāvētajai Mursijas UCAM tiekot pie pārliecinošas uzvaras, kamēr citā spēlē Artūrs Kurucs guva sešus punktus Patras "Promitheas" neveiksmē.

H apakšgrupas mačā Mursijas vienība savā laukumā ar rezultātu 115:89 (31:21, 23:23, 31:22, 30:23) uzvarēja Bursas "Tofas".

Kurucs spēlēja 14 minūtes un 38 sekundes un meta grozā divus divu punktu metienus, vienu tālmetienu un divus no trijiem soda metieniem. Viņš arī atzīmējās statistikā ar vienu atlēkušo bumbu, divām piezīmēm, vienu kļūdu, vienu pārtvertu piespēli, sakrāja +/- rādītāju +12 un efektivitātes koeficientu deviņi.

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Trojs Kupēns, kamēr Bursas vienībā ar 17 punktiem izcēlās Keilebs Homslijs un Kasijs Vinstons.

H grupā Mursijas UCAM uzvarējusi divos no trijiem mačiem, Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona" guvusi panākumus abās aizvadītajās spēlēs mačos, "Tofas" ir viena uzvara, kamēr "Igokea" zaudējusi abos mačos.

Tikmēr B grupas spēlē "Promitheas" viesos ar rezultātu 80:88 (19:24, 20:21, 19:26, 22:17) piekāpās Dižonas JDA.

Kurucs laukumā bija 20 minūtes un 48 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trijiem tālmetieniem, izcīnīja divas bumbas zem groziem, nopelnīja divas piezīmes, pieļāva vienu kļūdu un noslēdza maču ar +/- rādītāju -13 un efektivitātes koeficientu pieci.

Patras komandā Entonijs Kovans guva 22 punktus, bet mājinieku panākumu sekmēja Deivids Holstons, kurš izcēlās ar 25 punktiem

B grupā līdere ar trīs uzvarām tikpat spēlēs ir Dižonas JDA, "Promitheas" ir divi panākumi, vienā spēlē uzvarējusi Viļņas "Rytas", kamēr "Opava" no Čehijas ir trīs neveiksmes.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošinās vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupā ieņēmušās vienības.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

Banki uzvara derbijā

Tikmēr Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus Segafredo" komanda ULEB Eirolīgas astotās kārtas spēlē guva panākumu "Virtus" savā laukumā ar rezultātu 86:79 (21:26, 24:14, 20:23, 21:16) pārspēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia".

Mājinieku rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Ife Lundbergs, kamēr 14 punktus pievienoja Avudu Abass un Tornike Šengelija, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles.

Milānas vienībā Ševons Šīldss izcēlās ar 21 punktu, Nikola Mirotičs guva 16 punktus un izcīnīja septiņas bumbas zem groziem, bet vēl 13 punktus guva Maodo Lo, kura kontā arī sešas rezultatīvas piespēles. 

"Virtus" ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, kamēr Milānas komanda uzvarējusi divos mačos un ir 16. pozīcijā. Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība ar trīs uzvarām ir 12. pozīcijā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

"Prometey" uz panākumu takas

Rīgā bāzētā Ukrainas basketbola komanda Slobožanskas "Prometey" "Arēnā Rīga" ULEB Eirokausa septītās kārtas mačā izcīnīja panākumu pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas.

"Prometey" savā laukumā ar rezultātu 98:89 (29:26, 19:23, 27:18, 23:22) uzvarēja Telavivas "Hapoel".

Mājinieku rindās Tajs Odiase ar 19 punktiem un deviņām izprovocētām piezīmēm bija rezultatīvākais, 16 punktus pievienoja Devons Rīds, kamēr 14 punktus guva Ronalds Mārčs un Iļja Sidorovs, kurš arī sakrāja sešas rezultatīvas piespēles.

Telavivas komandā ar 18 punktiem izcēlās Brajans Angola, bet Džeikovans Brauns sakrāja 15 punktus, septiņas bumbas zem groziem un septiņas rezultatīvas piespēles, un vēl 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas tika Džeilenam Hoardam.

A grupā "Hapoel" ar bilanci 4-2 ir trešā, bet "Prometey" ar trīs uzvarām septiņās spēlēs ieņem septīto vietu.

Pirms spēles pret Telavivas komandu "Prometey" savā laukumā ar 79:96 zaudējot "Paris" un izbraukumā ar 71:85 piekāpjoties Viļņas "Wolves". Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "Prometey" basketbolisti septiņās cīņās ir tikuši pie sešiem panākumiem.

Pagājušajā sezonā "Prometey" triumfēja LIBL, bet Eirokausā izcīnīja 11 uzvaras pēc kārtas un sasniedza pusfinālu, kur savā laukumā ar 74:76 piekāpās Ankaras "Turk Telekom".

"Hapoel" pagājušajā sezonā gan Izraēlas virslīgas pamatturnīrā, gan izslēgšanas spēlēs ieņēma otro vietu, bet Eirokausā pēc trešās vietas grupā izslēgšanas spēlēs izraēlieši tika līdz ceturtdaļfinālam.

Citā mačā otrdien Grieķijas vienība Saloniku "Aris", spēlējot bez savainotā Roberta Blumberga, izbraukumā ar rezultātu 65:72 (8:25, 26:21, 15:16, 16:19) piekāpās Francijas "Bourg-en-Bresse". 

Šosezon ir mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniegs katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiks aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz trim vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.