foto: Evija Trifanova/LETA
Zoriks un Gražulis rezultatīvākie savu komandu uzvarās
Latvijas izlases aizsargs Kristers Zoriks veiksmīgi iejuties spēcīgajā Turcijas čempionātā.
Basketbols
2023. gada 28. oktobris, 18:32

Zoriks un Gražulis rezultatīvākie savu komandu uzvarās

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristers Zoriks sestdien guva 24 punktus Izmiras "Petkimspor" uzvarā savā laukumā Turcijas čempionāta spēlē.

"Petkimspor" mājās pagarinājumā ar 107:100 (23:24, 12:28, 34:23, 24:18, 14:7) pārspēja Bursas "Tofaš".

Zoriks 39 minūtēs un 46 sekundēs laukumā realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un sešus no septiņiem soda metieniem. Tāpat latvietis izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, sakrāja divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, vienu pārķertu bumbu un četras personiskās piezīmes, kā arī spēli beidza ar +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu 18.

Zoriks kļuva par rezultatīvāko savā komandā, bet pretinieku komandā 32 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Lūks Mejs.

Vēl sestdien Jāņa Timmas pārstāvētā Stambulas "Daruššafaka" savā laukumā tiksies ar Izmiras "Karšiyaka".

"Petkimspor" ar četrām uzvarām piecās spēlēs turnīra tabulā ir pirmā, "Daruššafaka" ar diviem panākumiem četrās cīņās ir 12. vietā, bet Riharda Lomaža pārstāvētā Denizli "Yukatel Merkezefendi" ir zaudējusi visās četrās cīņās un ieņem pēdējo vietu 16 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Turcijas superlīgā uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Tikmēr Andrejs Gražulis Itālijas A sērijas mačā izcēlās ar 16 punktiem un palīdzēja Trento "Aquila" tikt pie panākuma izbraukumā ar rezultātu 90:82 (17:21,29:23, 26:17, 18:21) pret Brešas "Germani".

Gražulis laukumā bija 21 minūti un realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un trīs no četriem soda metieniem. Viņš statistikā atzīmējās arī ar trīs atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, trīs piezīmēm un trīs izprovocētiem sodiem, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +4 un efektivitātes koeficientu 12.

Latvijas basketbolists uzvarētāju rindās bija rezultatīvākais, bet vēl 13 punktus pievienoja Davide Alviti. Brešas vienībā ar 20 punktiem izcēlās Semajs Kristons.

Citā spēlē 13 punktus Tortonas "Derthona" rindās guva Artūrs Strautiņš. "Derthona" viesos ar rezultātu 94:74 (22:20, 27:12, 31:19, 14:23) pārspēja Sasari "Banco di Sardegna".

Strautiņš spēlēja 20 minūtes un meta grozā divus no četriem divu punktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un sešus no astoņiem soda metieniem, kā arī tika pie četrām atlēkušajām bumbām, divām kļūdām, vienas rezultatīvas piespēles, četrām piezīmēm, sešiem izprovocētiem sodiem un sakrāja +/- rādītāju +3 un efektivitātes koeficientu 14.

Tortonas komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Kriss Dovs, kamēr mājinieku rindās 14 punktus guva Stefāns Gombo.

Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda uzvarējusi visās četrās spēlēs, Trento vienība guvusi četrus panākumus piecos mačos, "Derthona", tikusi pie trīs uzvarām, bet Jāņa Strēlnieka pārstāvētā "Scafati" iekrājusi bilanci 2-2.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "EA7 Emporio Armani Olimpia", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja Boloņas "Virtus".

Savukārt Rodions Kurucs Žironā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē guva piecus punktus viņa pārstāvētās Mursijas UCAM zaudējumā.

UCAM viesos ar 76:82 (11:15, 17:23, 28:11, 20:33) zaudēja "Girona".

Kurucs laukumā bija 13 minūtes un 13 sekundes, realizējot vienu no diviem tālmetieniem un divus no sešiem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, sakrāja pa rezultatīvai piespēlei, kļūdai un pārtvertai bumbai, nopelnīja divas piezīmes un izprovocēja trīs pārkāpumus pretiniekiem, kā arī sakrāja +/- rādītāju -16 un efektivitātes koeficientu pieci.

Mursijas vienībā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Dilans Eniss, bet Sīmons Birganders sakrāja 14 punktus un 15 atlēkušās bumbas.

Mājiniekiem 29 punktus guva Merkels Brauns.

Mursijas vienībai ir četras uzvaras septiņos mačos, Mārča Šteinberga pārstāvētajai Manrezas "Baxi" komandai ir trīs panākumi sešās cīņās, bet Anžeja Pasečņika pārstāvētā "Palencia" ir sakrājusi bilanci 1-5.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

Tikmēr Artūrs Kurucs guva četrus punktus Patras "Promitheas" zaudējumā Grieķijas čempionāta mačā. "Promitheas" izbraukumā ar 71:76 (17:25, 23:17, 16:17, 15:17) piekāpās "Peristeri" vienībai.

Kurucs 18 minūtēs un 41 sekundē laukumā grozā raidīja vienu no trim divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem. Viņa kontā arī pa divām atlēkušajām bumbām, rezultatīvām piespēlēm un pārķertām bumbām, pa vienai personiskajai piezīmei un izprovocētam noteikumu pārkāpumam, kā arī +/- rādītāja +6 un efektivitātes koeficienta četri.

"Promitheas" komandā ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Haime Ečenike.

Pretiniekiem rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Džeilens Hendss.

"Promitheas" ar septiņiem punktiem četrās spēlēs ieņem pirmo vietu. Roberta Blumberga pārstāvētais Saloniku "Aris" ar diviem panākumiem trijās cīņās ieņem sesto, bet Iļjas Gromova pārstāvētā "Lavrio" ar tādu pašu bilanci - septīto vietu 12 komandu čempionātā.

Pagājušajā sezonā par Grieķijas čempioni kļuva Pirejas "Olympiakos", kas finālsērijā ar 3-1 pārspēja Atēnu "Panathinaikos".

Tikmēr Anete ŠteinbergaFrancijas čempionāta spēlē guva astoņus punktus, viņas pārstāvētajai Buržas "Tango" izcīnot uzvaru izbraukumā ar rezultātu 79:58 (15:14, 19:21, 22:14, 23:8) pret Lionas ASVEL.

Šteinberga spēlēja 24 minūtes un 51 sekundi, kuru laikā realizēja divus no trijiem divu punktu metieniem un četrus no pieciem soda metieniem. Viņas kontā arī četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūdas, viena pārtverta bumba, trīs piezīmes un četri izprovocēti sodi, noslēdzot maču ar +/- rādītāju +22 un efektivitātes koeficientu 11.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 21 punktu bija Tima Puja, kamēr Lionas vienībā ar 14 punktiem izcēlās Helēna Siaka.

"Tango" izcīnījusi piecus panākumus sešos mačos, kamēr Kates Vilkas pārstāvētajai "Charnay" un Tarbas "Gespe Bigorre", kuras rindās spēlē Raina Tomašicka, ir pa divām uzvarām.

Pagājušajā sezonā par čempionēm kļuva Lionas ASVEL basketbolistes.

Savukārt Ilze Jākobsone sestdien Turcijas čempionāta spēlē izcēlās ar precīzu tālmetienu, viņas pārstāvētajai Stambulas "Emlak Konut" izcīnot panākumu savā laukumā ar rezultātu 91:84 (21:29, 27:12, 23:20, 20:23) pret Ankaras "Cankaya Universitesi".

Jākobsone spēlēja 18 minūtes un 24 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trijiem tālmetieniem, bet garām grozam meta vienu metienu divu punktu vērtībā. Viņa atzīmējās statistikā arī ar trīs atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, četrām kļūdām, vienu piezīmi un sakrāja +/- rādītāju -10 un efektivitātes koeficientu nulle.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Sehernaza Čidala, kamēr Ankaras vienībā 21 punktu guva Šatori Monika Volkere.

Savukārt Kitija Laksa palika ārpus pieteikuma spēlē, kurā Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā ar 94:72 (27:21, 21:18, 31:14, 15:19) uzvarēja Ajdinas "Nesibe".

Turcijas čempionāta līdervienība ar astoņiem panākumiem tikpat mačos ir "Fenerbahce", bet "Emlak Konut" ar bilanci 5-3 atrodas trešajā vietā.

Pagājušajā sezonā par Turcijas čempioni kļuva Stambulas "Fenerbahce".

Tikmēr Līga Vente Itālijas čempionāta mačā izcēlās ar 13 punktiem un palīdzēja Sanmartīno "Lupe" komandai izcīnīt panākumu ar rezultātu 67:60 (18:7, 17:15, 22:20, 10:18) pret Boloņas "Virtus".

Vente laukumā bija 18 minūtes un meta grozā četrus no pieciem divu punktu metieniem, vienu no diviem tālmetieniem un divus soda metienus. Viņas kontā arī trīs bumbas zem groziem, viena rezultatīva piespēle, divas kļūdas, divas piezīmes un divi izprovocēti sodi, sakrājot +/- rādītāju +11.

Mājinieču panākumu sekmēja Reilina D'Alī, kura izcēlās ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr Boloņas komandā Olbisa Andrē tika pie 13 punktiem un 12 bumbām zem groziem.

Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas"Umana Reyer" sezonu sākusi ar četrām uzvarām tikpat mačos, kamēr Sanmartīno vienība tikusi pie trīs panākumiem.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempionēm kļuva Skio "Famila" basketbolistes.