foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas futbola izlasei četru vietu kāpums FIFA rangā
Latvijas izlases futbolisti.
Futbols
2023. gada 26. oktobris, 12:48

Latvijas futbola izlasei četru vietu kāpums FIFA rangā

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā pakāpusies uz 132. vietu.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu septembra beigās, Latvija atrodas par četrām vietām augstāk.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas mačos oktobrī ar 2:0 pieveica Armēniju un ar 0:4 piekāpās Turcijai. Nākamie mači Latvijas futbolistiem paredzēti novembrī.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45. vieta, kas tika sasniegts 2009. gadā. Savukārt antirekords ir 148. pozīcija 2017. gadā.

Igaunijas izlase noslīdējusi par trim pozīcijām zemāk uz 118. vietu, bet Lietuvas valstsvienība no 143. vietas pakāpusies uz 134. pozīciju.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - desmitajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 28. pozīciju, Turcija ir 42., bet Armēnija atrodas 95. vietā.

FIFA ranga pirmajā piecniekā izmaiņu nav, un pirmo vietu joprojām ieņem Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko Francija, Brazīlija, Anglija un Beļģija. No astotās uz sesto vietu pakāpusies Portugāle, septītā joprojām ir Nīderlande, no desmitās uz astoto vietu kāpumu veikusi Spānija, Itālija saglabā devīto vietu, bet no sestās uz desmito pozīciju noslīdējusi Horvātija.