foto: IMAGO/tennisphoto.de
Tenisistei Semeņistajai ļoti skarba debija "WTA 250" līmenī
Darja Semeņistaja Monastiras "WTA 250" turnīru noslēdza vien ar diviem uzvarētiem geimiem.
Citi sporta veidi
2023. gada 18. oktobris, 11:54

Tenisistei Semeņistajai ļoti skarba debija "WTA 250" līmenī

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja otrdien Tunisijā savā karjeras pirmajā "WTA 250" spēlē piedzīvoja zaudējumu.

Semeņistaja gandrīz 80 minūtes aizritējušajā mačā ar rezultātu 2-6, 0-6 zaudēja neitrālajai sportistei Ērikai Andrejevai.

Semeņistaja rangā atrodas 129. vietā, bet Andrejeva ir pozīciju zemāk. Abas tenisistes līdz šim savā starpā nebija spēkojušās.

Par dalību pirmajā kārtā Semeņistaja nopelnīja vienu WTA ranga punktu.

Latvijas tenisistei neizdevās atņemt pretiniecei servi, lai gan viņai bija trīs breikbumbas. Turpretī pati Semeņistaja atspēlēja vien četras no deviņām breikbumbām. 

Līdz šim Semeņistaja WTA līmeņa sacensībās spēlējusi tikai "WTA 125" pamatsacensībās, pirms mēneša Bukarestē aizkļūstot līdz pusfinālam. Šosezon viņa izcīnījusi četrus Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) titulus - vienu W-40 sacensībās Mehiko un trīs W-60 sacensībās Prāgā, Liepājā un Olomoucā.

Andrejeva Monastirā piedalās pēc "WTA 125" turnīra Ruānā, kurā aizcīnījās līdz karjerā pirmajam WTA finālam, svētdien notikušajā spēlē divos setos zaudējot šveicietei Viktorijai Golubičai.

Arī dubultspēļu sacensībās Darja Semeņistaja piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā. Semeņistaja pārī ar horvātieti Marianu Dražiču ar 2-6, 4-6 zaudēja turnīra galvenajām favorītēm Annai Daņiļinai no Kazahstānas un neitrālajai sportistei Aleksandrai Panovai.

Par sniegumu dubultspēļu turnīrā Semeņistaja pasaules ranga punktus nenopelnīja.

Turnīrs Monastirā norisinās cietā seguma kortos.