Sporta zvaigznes
2023. gada 17. oktobris, 06:16

Irāna nomierina: mēs nepērsim Ronaldu!

Jauns.lv

Irānas vēstniecība Spānijā “kategoriski noliedz” Irānas plašsaziņas līdzekļos publicēto informāciju par izcilajam portugāļu futbolistam Krištianu Ronaldu draudošo bargo miesassodu par "noziegumu", kas normālā cilvēkā radītu izbrīnu.

Vēstniecība noraida “iespēju par jebkāda tiesas lēmuma pieņemšanu Irānā par jebkuru starptautiska līmeņa sportistu”.

Vēstniecība norādīja, ka Ronaldu “ļoti labi uzņēma tauta un varas iestādes. Arī viņa patiesā un cilvēcīgā tikšanās ar Fatimu Hamami guva augstu novērtējumu un izraisīja sajūsmu gan tautā, gan valsts sporta varas iestādēs,” teikts vēstniecības paziņojumā.

Tik tiešām, milzīgie ļaužu pūļi liecina par leģendārā portugāļu futbolista milzīgo popularitāti arī šajā konservatīvajā islāma valstī.

Nesen sociālajos tīklos izplatījās ziņa, ka Ronaldu draudot pamatīgas nepatikšanas Irānā par “noziegumu”, kas normālam cilvēkam izraisītu neizpratni.

Saūda Arābijas kluba “Al Nasr” līderis pirms Āzijas čempionu līgas spēles ar irāņu “Persepolis” apciemoja vietējo mākslinieci Fatimu Hamami Nasrabadi, kura ir kvēla Ronaldu talanta cienītāja un, par spīti savai invaliditātei, ar kājām uzgleznojusi viņa portretu. Jāpiebilst, ka Fatima ar gleznošanu nodarbojas jau sen, un Ronaldu nebūt nav vienīgā viņas uzgleznotā slavenība. Tiekoties ar mākslinieci un paužot savu atbalstu, portugāļu leģenda viņu apskāva un noskūpstīja.

Konservatīvajā Irānā tas ir noziegums, jo tiek uzskatīts par seksuālām attiecībām ārpus laulības. Saskaņā ar Irānas likumiem, par šādu “noziegumu” pienākas 99 sitieni ar pletni, vēstīja irāņu izdevums "Rouydad24".

Krištianu Ronaldu ģimene

gallery icon

Rijādas “Four Seasons” viesnīca, kurā mitinās Krištianu Ronaldu ar ģimeni

Viens no pasaulē slavenākajiem sportistiem portugāļu futbolists Krištianu Ronaldu pagājušā gada nogalē noslēdza līgumu ar Saūda Arābijas klubu “Al Nassr”, ...

gallery icon