Fitness
2023. gada 13. oktobris, 11:49

VIDEO: Latvijā radītas pasaulē smagākās trepes – kam tās domātas?

Jauns.lv

Latvijas spēkavīri allaž bijuši vieni no spēcīgākajiem pasaulē, tagad Latvijā radītas trepes, par kuru iespaidīgo svaru aicināti pārliecināties stiprinieki no visas pasaules. Unikālo šovu jau šajā nedēļas nogalē varēs vērot Talsos.

Spēkavīrs Dainis Zāģeris atklāj, ka ideja par pasaulē smagākajām trepēm viņam radusies pēc iepriekšējām spēkavīru sacensībām Talsos. Spēkavīrus, kas pakāpienu pēc pakāpiena cels smago konstrukciju, izaicinās nevis ierastie metāla kluči, bet gan īsta automašīna. Kopējais trepju svars ir aptuveni divas tonnas, bet kopā ar automašīnu – divkārt vairāk. Trepēm ir deviņi pakāpieni, un katrs nākamais aizvien smagāks. Spēkavīrs lēš, ka pēdējais svars, kas būs jāceļ tiem, kas tik tālu nonāks, būs ap 410 kilogramiem.

Noskaties video un uzzini vairāk par iespaidīgo konstrukciju, kuras “pirmizrāde” notiks Starptautiskajās skēpkavīru sacensībās Talsu 2. vidusskolā 14. oktobrī. Spēkavīra Daiņa Zāģera rīkoto sacensību dalībnieku sarakstā ir Latvijas sportisti Aivars Šmaukstelis, Didzis Zariņš, Māris Krievelis, Andris Dilāns un Mairis Kopeika, kā arī kanādietis Žans Fransuā Karons, polis Adams Roškovskis, ukrainis Pavlo Kordijaka, lietuvietis Mants Lals, brits Pols Smits, igaunis Rauno Heinla un amerikānis Kevins Feiriss.

Visa iekasētā summa no pārdotajām biļetēm tiks ziedota Valsts sociālās aprūpes centra "Kurzeme" filiālei "Veģi".