foto: LETA
Melderei uzvara un Jākobsonei zaudējums FIBA Eirokausa mačos; Strautmanei 20 punkti zaudējumā
Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone.
Basketbols
2023. gada 12. oktobris, 23:39

Melderei uzvara un Jākobsonei zaudējums FIBA Eirokausa mačos; Strautmanei 20 punkti zaudējumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Laura Meldere ceturtdien guva sešus punktus Venēcijas "Umana Reyer" pārliecinošā uzvarā savā laukumā FIBA Eirokausa sezonas pirmajā mačā, izbraukumā zaudējumu ciešot 11 punktus guvušās Ilzes Jākobsones pārstāvētajai Stambulas "Emlak Konut", bet 20 punktus Beļģijas komandas Mehelenas "Kangoeroes" zaudējumā savā laukumā sakrāja Paula Strautmane.

"Umana Reyer" mājās ar 91:38 (24:9, 23:12, 22:6, 22:11) pārspēja Dubrovnikas "Ragusa" no Horvātijas.

Meldere laukumā pavadītajās 24 minūtēs un 17 sekundēs realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, bet netrāpīja abus tālmetienus. Viņas kontā arī astoņas zem groziem izcīnītas bumbas, rezultatīva piespēle, pa divām personiskajām piezīmēm, pārķertām bumbām un bloķētiem metieniem, kā arī +/- rādītājs +20 un efektivitātes koeficients 15.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 21 punktu, kā arī septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm bija Liza Berkani, bet 20 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Anna Makurata.

Viešņām 15 puntus guva, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un kļūdām sakrāja Ivana Ujeviča.

"Emlak Konut" viesos ar 71:82 (15:27, 25:10, 13:19, 18:26) piekāpās Šveices  vienībai Fribūras "Elfic".

Jākobsone laukumā pavadītajās 30 minūtēs un deviņās sekundēs realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem un piecus no sešiem soda metieniem, bet grozam garām lidoja visi četri tālmetieni. Viņas kontā arī četras atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, pa divām personiskajām piezīmēm un kļūdām, kā arī +/- rādītājs +4 un efektivitātes koeficients desmit.

Viešņām vairāk par Jākobsoni iemeta vien Alana Smita, kura 27 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas un trīs bloķētus metienus.

Mājiniecēm 25 punktus uzvarā ieguldīja Kadašana Hopija, bet 20 punktus un deviņas atlēkušās bumbas - Miriama Uro-Nile.

"Kangoeroes" mājās pagarinājumā ar 87:91 (25:25, 15:15, 18:16, 16:18, 13:17) piekāpās Atēnu "Panathinaikos".

Strautmane laukumā pavadītajās 37 minūtēs un 17 sekundēs realizēja visus trīs divpunktu metienus un abus soda metienus, kā arī četrus no deviņiem tālmetieniem. Viņas kontā arī septiņas zem groziem izcīnītas bumbas, divas rezultatīvas piespēles, pa trim piezīmēm un kļūdām, divas pārtvertas piespēles un viens bloķēts metiens, kā arī +/- rādītājs +3 un efektivitātes koeficients 24.

Mājinieču rindās vairāk punktu par Strautmani guva vien Katerina Rīsa, kura 24 punktiem pievienoja deviņas atlēkušās bumbas. 

Viešņām ar 31 punktu un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Džazmina Džonsa.

Jau ziņots, ka trešdien "TTT Rīga" Salaspilī ar 81:56 pārspēja Slovākijas komandu "Ružomberok", Kristīnes Vītolas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" izbraukumā ar 85:69 apspēlēja Turcijas klubu "Kayseri", Anetes Šteinbergas pārstāvētā Buržas "Tango" mājās ar 124:92 pieveica Turcijas "Antalya Buyukšehir Belediyesi", bet Kristas Lukašēvičas pārstāvētā Žironas "Spar" mājās ar 97:71 apspēlēja Luksemburgas vienību Didelanžas T71.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sāksies decembra vidū un risināsies piecās kārtās, kur uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.