foto: McMay Steve/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Rasistiskos un antiislāmiskos izteikumos apsūdzētais Galtjē vadīs Kataras čempioni
Šovasar Kristofs Galtjē pameta PSG galvenā trenera amatu, kurā pabija tieši vienu gadu.
Futbols
2023. gada 12. oktobris, 15:33

Rasistiskos un antiislāmiskos izteikumos apsūdzētais Galtjē vadīs Kataras čempioni

Jauns.lv/LETA

Bijušais Francijas futbola kluba Parīzes "Saint-Germain" (PSG) galvenais treneris Kristofs Galtjē vadīs Kataras čempioni "Al-Duhail", ceturtdien paziņoja Dohas komanda.

"Al-Duhail" pēc jaunās sezonas pirmajām piecām spēlēm turnīra tabulā ieņem ceturto vietu, bet Āzijas čempionu līgā divos aizvadītajos mačos ir bez uzvarām. Nepārliecinošā snieguma dēļ no komandas galvenā trenera amata tika atbrīvots Ermans Krespo.

Šovasar Galtjē pameta PSG galvenā trenera amatu, kurā pabija tieši vienu gadu. Viņa vadībā vienība uzvarēja Francijas čempionātā, tomēr kopvērtējumā tikai par punktu apsteidza "Lens" vienību. Savukārt UEFA Čempionu līgā tika piedzīvots zaudējums jau astotdaļfinālā.

Iepriekš 57 gadus vecais Galtjē strādāja ar "Lille", "Nice" un "Saint-Etienne". Ar Lilles vienību viņš kļuva par 2021.gada Francijas čempionu.

Šī gada decembrī Galtjē būs jāstājas tiesas priekšā, jo pret treneri izvirzītas apsūdzības par rasistiskiem un antiislāmiskiem izteikumiem laikā, kad viņš strādāja Nicas vienībā.