foto: pressinphoto/Sipa USA/ Vida Press
Ilgu laiku nespēlējušais Taunsends mēģinās atgriezties premjerlīgā un pievienojas Lūtonas "Town"
"Mēģināšu palīdzēt komandai izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu," paziņoja Andross Taunsends.
Futbols
2023. gada 12. oktobris, 12:08

Ilgu laiku nespēlējušais Taunsends mēģinās atgriezties premjerlīgā un pievienojas Lūtonas "Town"

Jauns.lv/LETA

Bijušais Anglijas futbola izlases pussargs Andross Taunsends vienojies par īstermiņa līgumu ar premjerlīgas vienību Lūtonas "Town", trešdien paziņoja komanda.

Pēdējās divas sezonas 32 gadus vecais Taunsends pārstāvēja Liverpūles "Everton", taču pēc Anglijas kausa izcīņā 2022.gada martā gūtās krustenisko saišu traumas nav spēlējis.

Tiek ziņots, ka līgums noslēgts janvāra transfēru logam.

"Lūtonas komanda atrodas man līdzās. Dzīvoju vien 20-25 minūšu attālumā no kluba mājvietas un pagājušajā sezonā vēroju vienības progresu "Championship" turnīrā," trešdien pastāstīja Taunsends. "Nedomāju, ka reiz uzvilkšu Lūtonas "Town" kreklu, tā ka atgriezties premjerlīgā būs liels gods. Mēģināšu palīdzēt komandai izcīnīt pēc iespējas vairāk punktu."

Karjeras laikā uzbrūkošais pussargs pārstāvējis arī Totenhemas "Hotspur", Ņūkāslas "United", Londonas "Crystal Palace" un bijis izīrēts vairākām komandām, tostarp Ipsvičas "Town", Līdsas "United", "Watford", Birmingemas "City" un "Queens Park Rangers" (QPR).

Anglijas premjerlīgā pieredzējušais spēlētājs laukumā devies 264 spēlēs un guvis 25 vārtus.

Anglijas izlases rindās Taunsends no 2013. līdz 2016.gadam aizvadīja 13 spēles, kurās guva trīs vārtus.

Premjerlīgas kopvērtējumā Lūtonas vienība, kas spēcīgāko divīzijā atgriezusies pirmo reizi kopš 1992.gada, pašlaik ar četriem punktiem astoņos mačos ieņem 17.vietu 20 komandu konkurencē. Nākamo spēli komanda aizvadīs 21.oktobrī viesos pret 13.pozīcijā esošo "Nottingham Forest".