foto: Edijs Pālens/LETA
Bukartam divi vārti Čehijas čempionāta mačā; Balcera "Lions" Šveices līderpozīcijā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Roberts Bukarts.
Hokejs
2023. gada 2. oktobris, 11:03

Bukartam divi vārti Čehijas čempionāta mačā; Balcera "Lions" Šveices līderpozīcijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Roberts Bukarts svētdien guva divus vārtus viņa pārstāvētās Vītkovices "Ridera" uzvarā savā laukumā Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē, bet Jānis Jaks un Kristaps Zīle pa reizei rezultatīvi piespēlēja Litvīnovas "Verva" panākumā savā laukumā.

"Ridera" mājās pagarinājumā ar 4:3 (0:0, 1:2, 2:1, 1:0) pieveica "Olomouc".

Bukarts pirmos vārtus vairākumā guva 50.minūtē, ļaujot Vītkovices komandai pietuvoties līdz 2:3, bet pēc papildlaikā spēlētām 142 sekundēm viņš iemeta uzvaras vārtus.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 21 minūti un 27 sekundes, četrreiz metot pa vārtiem un spēli beidzot ar +/- rādītāju +1.

Bukarts vārtus gūst otrajā spēlē pēc kārtas.

Jaka un Zīles pārstāvēta Litvīnovas "Verva" savā laukumā ar 6:4 (3:1, 2:1, 1:2) pārspēja Tršinecas "Ocelārži".

Zīle mača 37. sekundē pirmo vārtu guvumā spēlē asistēja Andreja Kudrnas vārtu guvumā, bet Jaks ar rezultatīvu piespēli izcēlās 27. minūtē, Nikolasam Hlavam panākot 4:1.

Zīle laukumā pavadīja 19 minūtes un 52 sekundes, spēli beidzot ar +/- rādītāju -1, bet Jaks 18 minūtēs un 33 sekundēs sakrāja +/- rādītāju +1.

Latviešiem pie rezultativitātes punktiem netiekot, Ralfa Freiberga pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" mājās ar 2:4 (0:1, 1:0, 1:3) zaudēja Karlovi Varu "Energie", bet uzbrucējs Eduards Tralmaks un Kladno "Rytīrži" viesos pagarinājumā ar 5:4 (0:1, 4:1, 0:2, 1:0) pieveica Plzeņas "Škoda".

Pēc septiņām spēlēm Litvīnovas komanda ar 17 punktiem ir otrā, Hradeckrālovas vienība ar 12 punktiem - sestā, Vītkovices hokejisti ar septiņiem punktiem ir 11.vietā, bet Kladno klubs ar četriem punktiem ieņem pēdējo vietu 14 komandu čempionātā.

Tikmēr pie uzvaras Šveices augstākās līgas (NL) mačā svētdien tika Latvijas hokejistu Ivara Punnenova un Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne" vienība, kas viesos papildlaikā pārspēja "Davos" hokejistus.

"Lausanne" bija pārāki ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0), pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Ķēniņš laukumā pavadīja 11 minūtes un 31 sekundi, no kurām trīs sekundes spēlēja vairākumā un 47 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucēja rēķinā trīs metieni pa vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Punnenovs šoreiz palika rezervē, bet viņa komandas biedrs vārtos Konors Hjūzs atvairīja 32 no 33 metieniem.

Šveices čempionāta kopvērtējumā līderi ar 20 punktiem astoņos mačos ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions", kamēr "Lausanne" ar 15 punktiem deviņās spēlēs ir ceturtā. Vēl Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar sešiem punktiem astoņās cīņās ir 13.pozīcijā 14 vienību konkurencē.

Arī pats Balcers astoņos mačos guvis četrus vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, atrodoties uzreiz aiz pirmā desmitnieka.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva tobrīd Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova un aizsarga Sanda Smona pārstāvētā Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".