foto: AP/Scanpix
Slēpošanas federācijas prezidente ķērusies pie Putina nodevējas Isinbajevas: lai aizver muti un dzīvo savā Spānijā
Krievijas sportiste Jeļena Isinbajeva un Vladimirs Putins 2016. gadā.
Sporta zvaigznes
2023. gada 26. septembris, 19:48

Slēpošanas federācijas prezidente ķērusies pie Putina nodevējas Isinbajevas: lai aizver muti un dzīvo savā Spānijā

Jauns.lv

Olimpiskā čempione Krievijas vieglatlēte Jeļena Isinbajeva Krievijā kļuvusi par persona non grata. Sākumā viņa pārcēlās uz Spāniju, kas tika uztverts kā nodevība, bet nesen vēl arī pakoriģēja savus sociālos tīklus, izdzēšot fotogrāfiju ar Putinu.

Foto tapis 2017. gadā un liecināja par to, ka Isinbajeva prezidenta vēlēšanās atbalsta Putinu. Vēl vairāk – bijusī sportiste nākusi klajā ar paziņojumu, kurā noraida saistību ar armiju, neraugoties uz majora pakāpi.

"Krievijā, tāpat kā visur citur Eiropā, sportisti ir sporta klubos. Līdz 2018. gadam pārstāvēju CSKA sporta klubu un izpelnījos augstus apbalvojumus un titulus. Šiem tituliem, par kuriem tagad runāju, ir tikai simbolisks raksturs. Es nekad neesmu bijusi Krievijas bruņoto spēku militārpersona. Es nekad neesmu bijusi Valsts domes deputāte un nekad neesmu piederējusi nevienai partijai," paziņoja Isinbajeva.

Krievijas Slēpošanas federācijas prezidente, Krievijas Slēpošanas sporta veidu asociācijas vadītāja Jeļena Vjalbe šovā "Uz diviem vārdiem" komentēja 41 gadu vecās vieglatlētes nostāju.

"Nu, un paldies Dievam, ka notinās no šejienes ar tik atvērtām acīm. Vispirms tu prezidentam uz krūtīm raudi un tad dzimteni nodod. Kaut kā jāizlemj, viņa vairs nav maza meitene. Viņa bērnus jau audzina savējos.

Neesmu mēģinājusi un nekad viņu nesapratīšu. Jā, tā ir viņas izvēle, bet es viņu nesapratīšu. Jo īpaši tāpēc, ka viņa atteicās no CSKA. Man tas ir vēl nepatīkamāk. A var būt olimpiskais čempions nomināli? Tad lai aizver muti un dzīvo savā Spānijā, jeb kur viņa tur dzīvo? Un priecājas par dzīvi tur tagad," piebilda Vjalbe.

Nobeigumā Jeļena Vjalbe izteicās arī par to, vai Isinbajeva spēs veicināt Krievijas sportistu tiesību atjaunošanu, vēsta "Postimees.ee".

"Pat neceriet. Viņa neko nedarīs. Vienkārši neceriet. Viņa te kā siers sviestā vizinājās. Nekad viņa tur tā nedzīvos. Ja viņai, protams, tur nav kaut kāds bizness vai sakrāti miljardi. Tomēr tas izkūst ļoti ātri."