foto: Paula Čurkste/LETA
Jākobsones pārstāvētais Paragvajas klubs neiekļūst WBLA pusfinālā
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Ilze Jākobsone.
Basketbols
2023. gada 25. septembris, 12:17

Jākobsones pārstāvētais Paragvajas klubs neiekļūst WBLA pusfinālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone nedēļas nogalē Buenosairesā trijās FIBA Amerikas sieviešu basketbola līgas (WBLA) spēlēs guva 53 punktus, viņas pārstāvētajai Paragvajas komandai Asunsjonas "Felix Perez Cardozo" (FPC) neiekļūstot turnīra pusfinālā.

Piektdien FPC ar 66:80 (10:19, 21:25, 21:18, 14:18) piekāpās Urugvajas galvaspilsētas Montevideo komandai "Malvin".

Latvijas aizsardze 37 minūtēs un desmit sekundēs laukumā guva 23 punktus, kļūstot par rezultatīvāko spēlētāju savā komandā. Viņa realizēja piecus no sešiem divpunktu, divus no astoņiem trīspunktu un septiņus no astoņiem soda metieniem. Viņas kontā arī četras rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, pa divām personiskajām piezīmēm un kļūdām, kā arī +/- rādītājs -10 un efektivitātes koeficients 18.

Vairāk par Jākobsoni šajā mačā guva vien pretinieku vienības līdere Henifera Munjosa, kura sakrāja 33 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

Sestdien FPC ar 51:57 (14:18, 16:16, 12:13, 9:10) piekāpās Santjago "Universidad de Chile" vienībai.

Jākobsone 35 minūtēs un 26 sekundēs guva desmit punktus, realizēja divus no pieciem divpunktu un divus no septiņiem trīspunktu metieniem, bet netrāpot grozā abus soda metienus. Spēlētājas kontā arī četras rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas, viena personiskā piezīme, trīs kļūdas, divas pārķertas bumbas, kā arī +/- rādītājs -8 un efektivitātes koeficients astoņi.

Latviete bija trešā rezultatīvākā spēlētāja komandā, par rezultatīvāko ar 15 punktiem un pa septiņām atlēkušajām bumbām un kļūdām kļūstot Izabellai Gradvelai.

Svētdien, kad cerības iekļūt pusfinālā, kur spēlēs abu grupu divas labākās komandas, jau bija zudušas, FPC ar 86:80 (17:20, 29:17, 20:22, 20:22) pieveica mājinieces Buenosairesas "Obras" basketbolistes.

Jākobsone 38 minūtēs un 15 sekundēs laukumā guva 20 punktus, kļūstot par otru rezultatīvāko spēlētāju savā komandā. Viņa realizēja trīs no pieciem divpunktu, trīs no sešiem trīspunktu un piecus no sešiem soda metieniem. Viņas kontā arī desmit rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas, trīs personiskās piezīmes, divas kļūdas, viena pārķerta bumba, kā arī +/- rādītājs +6 un spēlē labākais efektivitātes koeficients 28.

Gradvela sakrāja 23 punktus un septiņas atlēkušās bumbas.

Grupā pa divām uzvarām izcīnīja "Malvin" un "Universidad de Chile", iekļūstot pusfinālā, bet FPC un "Obras" finišēja ar vienu uzvaru.