foto: AP/Scanpix
Krievijā nekas nepaliek nepamanīts:  olimpiskā čempione, kas nodeva Putinu, spērusi nākamo soli
Vladimirs Putins un Jeļena Isinbajeva 2014. gada 5. februārī Sočos.
Sporta zvaigznes
2023. gada 22. septembris, 19:58

Krievijā nekas nepaliek nepamanīts: olimpiskā čempione, kas nodeva Putinu, spērusi nākamo soli

Jauns.lv

Divkārtējā olimpiskā čempione Jeļena Isinbajeva šogad daļēji distancējusies no Krievijas, kas valstī tika uztverts kā nodevība. Tagad sporta leģenda, kas novērsusies no Vladimira Putina, nolēmusi ieviest korekcijas arī savos soctīklos.

Isinbajeva, kura karjeru beidza 2013. gadā, ilgstoši bijusi viena no Krievijas sejām. Viņa atbalstīja Putinu viņa priekšvēlēšanu kampaņās gan 2012., gan 2018. gadā. Isinbajeva saistīta arī ar Krievijas armiju, jo daudzus gadus trenējusies armijas klubā CSKA. 2015. gadā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu viņai piešķīra majora pakāpi.

Šovasar divkārtējā olimpiskā čempione kārtslēkšanā izteica negaidītu paziņojumu, ko Krievijā uzskatīja par nodevību.

"Krievijā, tāpat kā visur citur Eiropā, sportisti ir sporta klubos. Līdz 2018. gadam pārstāvēju CSKA sporta klubu un biju pelnījusi augstus apbalvojumus un titulus. Šiem tituliem, par kuriem tagad runāju, ir tikai simbolisks raksturs. Es nekad neesmu bijusi Krievijas bruņoto spēku militārpersona. Es nekad neesmu bijusi Valsts domes deputāte un nekad neesmu piederējusi ne pie vienas partijas," paziņoja Isinbajeva.

Tagad 41 gadu vecā bijusī sportiste nolēmusi savu fotogrāfiju ar Putinu izņemt no sociālajiem tīkliem. Tā tapusi 2017. gadā un liecināja par to, ka Isinbajeva prezidenta vēlēšanās atbalsta Putinu, vēsta "Postimees.ee".

Līdzīgs solis nepalika nepamanīts Krievijā, un par notikušo operatīvi ziņoja vietējā prese. Pēc visa spriežot, šis lēmums atkal izraisījis negatīvu reakciju Krievijā.

Pēc Isinbajevas vasaras paziņojuma Dagestānas prezidents (viena no Krievijas Federācijas republikām Ziemeļkaukāzā) Sergejs Meļikovs devis rīkojumu mainīt Mahačkalas stadiona nosaukumu. Pēdējos sešus gadus tam bijis slavenās sportistes vārds.