foto: AFP/Scanpix
ASV basketbolisti sagrauj arī Jordāniju un turpina uzvaru sēriju
Entonijs Edvardss triec bumbu grozā no augšas. Kopumā viņš ASV izlases labā guva 22 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.
Basketbols
2023. gada 30. augusts, 13:56

ASV basketbolisti sagrauj arī Jordāniju un turpina uzvaru sēriju

Jauns.lv/LETA

ASV basketbola izlase trešdien Manilā svinēja trešo uzvaru trijās Pasaules kausa spēlēs.

C grupas spēlē Filipīnās ASV ar 110:62 (31:12, 31:21, 25:16, 23:13) sagrāva Jordāniju.

Amerikāņiem 22 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Entonijs Edvardss, 13 punktus guva Bobijs Portiss un 12 - Džerens Džeksons, abiem sakrājot arī pa sešām zem groziem izcīnītām bumbām. Punktus guva visi 12 komandas spēlētāji.

Jordānijai rezultatīvākais ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Rondejs Holiss-Džefersons, bet desmit punktus guva Fredijs Ibrahims.

Otrā cīņā plkst.15.40 par otro vietu grupā un tiesībām cīnīties par medaļām tiksies Grieķija un Jaunzēlande.

C apakšgrupā ASV ir trīs uzvaras, Jaunzēlandei un Grieķijai divās cīņās ir pa vienai uzvarai, bet Jordānija cietusi trīs zaudējumus.

Jau ziņots, ka otrdien B grupā Filipīnās Serbija ar 115:83 pārspēja Dienvidsudānu, bet F grupā Okinavā Gruzija ar 70:59 apspēlēja Venecuēlu.

G apakšgrupas spēlē Džakartā, kas sāksies plkst.12.45 pēc Latvijas laika un tiešraidē būs vērojama "Go3 Sport" kanālā, Brazīlijas un Kotdivuāras cīņā noskaidrosies Latvijas otrā pretiniece labāko sešpadsmitnieka grupu turnīrā.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.