foto: Fiba
BK "Ventspils" pievienojas Rīgā par Eiropas čempionu kļuvis serbu uzbrucējs
Toma Vasiljevičs ar U-18 Eiropas čempionu trofeju.
Basketbols
2023. gada 9. augusts, 13:43

BK "Ventspils" pievienojas Rīgā par Eiropas čempionu kļuvis serbu uzbrucējs

Jauns.lv/LETA

Latvijas vicečempione "Ventspils" vienojusies par sadarbību ar Serbijas basketbolistu Tomu Vasiljeviču, ziņo klubs.

22 gadus vecais spēka uzbrucējs iepriekšējo sezonu aizvadīja Serbijas virslīgas vienībā "Vršac".

“Esmu gatavs darīt visu nepieciešamo, lai komanda nākamajā sezonā spētu izcīnīt tik daudz uzvaru, cik vien tas būs iespējams,” basketbolista teikto citē klubs.

Iepriekšējā sezonā Vasiljevičs Vršacas kluba sastāvā 28 aizvadītajās spēlēs vidēji mačā guva 12,8 punktus, kā arī sakrāja 6,4 atlēkušās bumbas, 1,4 rezultatīvas piespēles 0,8 pārķertas bumbas un 0,5 bloķētus metienus.

Vršacas klubs pamatturnīrā ar 14 uzvarām 30 mačos ieņēma astoto vietu 16 komandu konkurencē.

Basketbolistam tā būs pirmā sezona ārvalstu klubā.

2018. gadā Vasiljevičs bija rezervists Serbijas izlasē, kas Rīgā kļuva par Eiropas U-18 čempioni, finālā pieveicot mājiniekus, bet gadu vēlāk pasaules U-19 čempionātā Serbijas izlases sastāvā tika līdz ceturtdaļfinālam.

U-18 čempionāta finālā serbi pārspēja tieši Latvijas izlasi ar Artūru Žagaru un Artūru Kurucu priekšgalā, bet Serbijas valstsvienībā tajās sacensībās spīdēja sacensību vērtīgākais spēlētājs Marko Pečarskis un tikko uz NBA klubu FIladelfijas "76ers" pārbraukušais Filips Petruševs.

Tajās sacensībās Latvijas izlasi pārstāvēji arī nākamsezon BK "Ventspils" rindās spēlējošie Valters Vēveris un Edvards Mežulis.

"Ventspils" komandas sastāvā šobrīd ir Linards Jaunzems, Edvards Mežulis, Šmēls Elamins, Renārs Birkāns, Ronalds Zaķis, Toma Vasiljevičs, Dāvis Ozers, Valters Vēveris, Rūdis Donis un Jānis Censonis.

Pagājušajā sezonā "Ventspils" LBL finālsērijā ar 1-4 piekāpās "VEF Rīga", bet LIBL izslēgšanas spēlēs nepārvarēja ceturtdaļfinālu.