foto: ZUMAPRESS.com
"Rīgas" 3x3 basketbolisti izcīna otro vietu Prāgas "Masters" turnīrā
Edgars Krūmiņš caurgājienā.
Citi sporta veidi
2023. gada 7. augusts, 11:16

"Rīgas" 3x3 basketbolisti izcīna otro vietu Prāgas "Masters" turnīrā

Jauns.lv/LETA

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Edgaru Krūmiņu, Artūru Strēlnieku un diviem leģionāriem sastāvā svētdien Prāgā savā sezonas pirmajā "Masters" turnīra finālā piedzīvoja zaudējumu.

Bez abiem latviešiem "Rīgas" komandā šajā turnīrā spēlēja arī serbs Miroslavs Pašajličs un ķīnietis Hongbo Jue.

"Rīga", kas turnīrā izsēta ar devīto numuru, finālspēlē ar 17:21 piekāpās pirmo numuru saņēmušajam Serbijas kvartetam "Ub", kuram zaudēja arī apakšgrupas spēlē.

"Ub" komanda šajā sezonā bijusi nepārspēta visos sešos aizvadītajos "Masters" turnīros un kļuvusi par pirmo vienību vēsturē, kurai vienā gadā izdevies uzvarēt tik daudz augstākā līmeņa sacensībās. Tikmēr Dejans Majstorovičs tika pie sava kārtējā vērtīgākā spēlētāja titula.

Majstorovičs dominēja arī finālspēlē, kurā guva 13 no 21 komandas punkta. "Rīgas" vienības līderis bija Pašajličs, kurš ar 50 gūtajiem punktiem bija turnīra rezultatīvākais spēlētājs.

Finālu "Rīga" sasniedza, ar 21:19 pārspējot Kārļa Lasmaņa un Naura Mieža pārstāvēto "Beijing" (5.). "Rīgai" vietu finālā nodrošināja Krūmiņa precīzais tālmetiens dažas sekundes pirms desmitminūtes beigām.

"Ub" pašlaik ir pārliecinošā vadībā Pasaules tūres kopvērtējumā. Iekļūšana finālā ļāvusi "Rīgas" komandai pacelties uz trešo vietu tūres kopvērtējumā, apsteidzot vienu vietu zemāk esošo "Beijing".

Pirms fināla notika "slam dunk" konkurss, kurā otro vietu izcīnīja Kristaps Dārgais, kurš piekāpās dānim Bartošam Švedam.

Ceturtdaļfināla spēlēs "Rīga" ar rezultātu 20:16 uzvarēja "Amsterdam" (3.) no Nīderlandes, bet "Beijing" ar 20:18 pagarinājumā pārspēja Serbijas vienību "Liman"(7.).

"Rīga" A apakšgrupas pirmajā mačā ar rezultātu 15:21 piekāpās pasaules ranga līdervienībai "Ub" (1.) no Serbijas, bet otrajā spēlē ar 21:17 guva panākumu pār Francijas komandu "Paris" (8.). "Beijing" pirmajā D apakšgrupas mačā ar 18:21 zaudēja Beļģijas vienībai "Antwerp" (4.), bet otrajā ar 22:9 sagrāva čehu "Ostrava" (14.).

"Rīgai" šobrīd garantēta dalība arī "Masters" turnīrā Debrecenā, kas Ungārijas otrajā lielākajā pilsētā norisināsies augusta beigās.