foto: Edijs Pālens/LETA
Latvijas sieviešu basketbola līgas finālsērijas galvenā varone Koena paliks "TTT Rīga" sastāvā
Neraugoties savainojumu, Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijā Rīgas Stradiņa universitātes komanda nespēja rast argumentus, lai apturētu Dekiju Koenu.
Basketbols
2023. gada 4. augusts, 11:04

Latvijas sieviešu basketbola līgas finālsērijas galvenā varone Koena paliks "TTT Rīga" sastāvā

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" gaidāmajā sezonā turpinās sadarbību ar amerikāņu garo spēlētāju Dekiju Koenu, piektdien paziņoja klubs.

"TTT Rīga" pagarināja vienošanos ar 27 gadus veco amerikānieti uz vienu sezonu.

"No aizvadītās sezonas man visspilgtāk atmiņā palikusi mūsu atspēlēšanās un uzvara Baltijas līgas čempionātā, kad Gunta [Baško] trāpīja pēdējās sekundes metienu. Sagaidu, ka arī nākamā mums būs lieliska sezona - cīnīsimies par uzvaru katrā mačā un izbaudīsim komandas spēli. Es pati vēlos pacelt savu sniegumu laukumā uz nākamo līmeni gan fiziski, gan mentāli," komandas paziņojumā citēta basketboliste.

Koena papildināja Rīgas vienību 2023. gada sākumā un kļuva par vienu no komandas līderēm.

Baltijas Sieviešu basketbola līgas (BSBL) spēlēs viņa vidēji izcēlās ar 20,7 punktiem, 12,6 atlēkušajām bumbām, sakrājot efektivitātes koeficientu 27,4, kā arī tika atzīta finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs Koena devās laukumā četros mačos, kuros caurmērā guva 16,6 punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem.

Amerikānietei šī būs ceturtā sezona ārpus ASV. Pēc augstskolas beigšanas Koena spēlēja "Mersin University" komandā Turcijā, 2021./2022. gada sezonā viņa pārstāvēja Izraēlas klubu Rišonlecijonas "Hapoel", bet 2022. gada nogalē spēlēja Austrālijas spēcīgākajā līgā WNBL, pārstāvot Kanberas "UC Capitals" vienību.

Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Koena pēlēja Beilora universitātes komandā "Big 12" līgā. Ar komandu viņa četras reizes iekļuva NCAA čempionāta "Sweet 16", tai skaitā trīs reizes spēlēja labāko astoņniekā.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" komandā atgriežas basketboliste Ieva Pulvere, Vanesa Jasa un Luīze Sila, kā arī noslēgts līgums ar amerikāņu saspēles vadītāju Kairu Lamberti un lietuvieti Gabiju Meškonīti. Latvijas čempionvienību turpina trenēt Mārtiņš Gulbis, prezidenta amatā stājusies Gunta Baško, bet ģenerālmenedžera pienākumus uzņēmies Juris Kalniņš.

Jaunajā 2023./2024. gada sezonā "TTT Rīga" basketbolistes centīsies nosargāt čempionvienības titulus Latvijas un Baltijas līgās, kā arī kvalificēties Eirolīgas pamatturnīram.