foto: AFP/Scanpix
Lorēnas Džeimsas zvaigžņu stunda sekmē graujošu Anglijas uzvaru
Lorēna Džeimsa saņem komandas biedreņu apsveikumus.
Futbols
2023. gada 1. augusts, 16:41

Lorēnas Džeimsas zvaigžņu stunda sekmē graujošu Anglijas uzvaru

Jauns.lv/LETA

Anglijas sieviešu futbola izlases uzbrucēja Lorēna Džeimsa otrdien piedalījās piecos no sešiem valstsvienības gūtajiem vārtiem Pasaules kausa finālturnīra mačā, anglietēm un dānietēm iekļūstot astotdaļfinālā.

Anglijas futbolistes D apakšgrupas trešajā spēlē Adelaidā ar rezultātu 6:1 (3:0) pārspēja Ķīnu.

Londonas "Chelsea" futboliste Džeimsa palīdzēja Alešijai Ruso ceturtajā minūtē panākta 1:0 un 26. minūtē Lorēnai Hempai dubultot pārsvaru. 21 gadu vecā uzbrucēja 41.minūtē pati guva vārtus un pirmā puslaika kompensācijas laikā vēlreiz ieraidīja bumbu mērķī, taču aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs.

57. minūtē Vana Šuana ar 11 metru soda sitienu vienus vārtus atguva, bet puslaika turpinājumā anglietes sasista vēl trīs bumbas pretinieču vārtos. Vispirms izcēlās Džeimsa, kura pēc tam palīdzēja Hlojai Kellijai panākt 5:1, bet sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Džeimsa bija jau nomainīta, Reičela Deilija guva pēdējos vārtus šajā spēlē.

Anglija grupu turnīrā guva astoņus vārtus un Džeimsa nepiedalījās tikai pēdējos no tiem. 

Otrā grupas spēlē Dānija Pērtā ar 2:0 (1:0) uzvarēja Haiti. 

Pirmos vārtus guva Pernille Hardere, kura 21. minūtē realizēja 11 metru soda sitienu, bet otrā puslaika kompensācijas laikā punktu uzvarai pielika Sanna Trelsgorda. Vēl divi vārti dānietēm netika ieskaitīti pēc aizmugures situācijas un pārkāpuma.

D apakšgrupā ar deviņiem punktiem uzvarēja Anglija, sešus iekrāja Dānija, trīs - Ķīna, bet Haiti palika bez punktiem.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

2023. gada Pasaules kausa finālturnīrs no 20. jūlija līdz 20. augustam norisinās Austrālijā un Jaunzēlandē.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.