foto: ZUMAPRESS.com
Francijas futbolistes Pasaules kausa finālturnīra mačā uzvar Brazīliju
Brazīliete Rafaelle divcīņā ar Eižēniju Lesomēru.
Futbols
2023. gada 29. jūlijs, 18:31

Francijas futbolistes Pasaules kausa finālturnīra mačā uzvar Brazīliju

Jauns.lv/LETA

Francijas sieviešu futbola izlase sestdien Brisbenā Pasaules kausa finālturnīra otrajā spēlē ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Brazīlijas valstsvienību.

Spēles 18. minūtē pēc tālas un augstas piespēles soda laukumā Kadidiatu Diaņi ar galvu pāradresēja bumbu Eižēnijai Lesomērai, kura ar sitienu no pāris metriem bija precīza - 1:0 Francijas izlases labā.

Brazīlijas centieni atspēlēties vainagojās otrajā puslaikā, kad 58.minūtē Debora de Oliveira saņēma piespēli un no tuvas distances raidīja bumbu tīklā. Tomēr septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc stūra sitiena Vendija Renāra, sitot ar galvu, atjaunoja Francijas izlasei vadību.

Dažas minūtes vēlāk laukumā devās leģendārā Marta da Silva, kura nomainīja vārtu guvēju Debinju, taču Brazīlija ar savu futbola zvaigzni laukumā neizglābās no zaudējuma.

Vēlāk F apakšgrupas otrajā mačā Pērtā Jamaika ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja Panamu. 

Vienīgie vārti tika gūti spēles 56. minūtē, kad pēc stūra sitiena bumbu mērķī ievirzīja Elisona Svobija.

Apakšgrupā pa četriem punktiem divās spēlēs ir Francijai un Jamaikai, trīs punktus guvusi Brazīlija, bet Panama pagaidām ir bešā.

Tikmēr Zviedrijas sieviešu futbola izlase sestdien Jaunzēlandē Pasaules kausa finālturnīra otrajā spēlē ar rezultātu 5:0 (3:0) uzvarēja Itāliju.

Pirmos divus vārtus zviedrietes guva pēc Jonnas Andersones izpildītajiem stūra sitieniem, 39. minūtē Amandai Ilestedai panākot 1:0, bet 44. minūtē Frīdolīnai Rolfo nostiprinot vadību. Kompensācijas laika pirmajā minūtē jau 3:0 Zviedrijas izlases labā panāca Stīna Blakstēniusa.

Mača 50. minūtē, gluži kā pirmajos gūtajos vārtos, pēc Andersones stūra sitiena precīzu raidījumu ar galvu izpildīja Ilesteda.

Punktu Zviedrijas izlases uzvarai pielika uz maiņu nākusī Rebeka Blūmkvista, kura 89.minūtē devās laukumā un septiņas minūtes vēlāk pretuzbrukumā panāca 5:0.

G apakšgrupā pēc divām spēlēm pirmajā pozīcijā ir Zviedrija, kas ar sešiem punktiem nodrošinājusi jau vietu astotdaļfinālā. Itālijai ir trīs punkti, bet Dienvidāfrikas Republikai un Argentīnai - pa vienam.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.