foto: LETA
Timma cer uz dalību Pasaules kausā, lai būtu, ko atcerēties 50 gadu vecumā
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības kandidāts Jānis Timma atklāj, ka, neraugoties uz piedzīvotajiem zaudējumiem, "Big3" līga ir sniegusi pozitīvas emocijas.
Basketbols
2023. gada 27. jūlijs, 12:52

Timma cer uz dalību Pasaules kausā, lai būtu, ko atcerēties 50 gadu vecumā

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Timma no šovasar iekrātās pieredzes ASV profesionālajā strītbola līgā "Big3" uz izlasi mēģinās paņemt pozitīvas emocijas, sarunā ar žurnālistiem uzsvēra sportists.

Timma svētdien aizvadīja pēdējo spēli "Big3" līgā un jau no Latvijas izlases treniņnometnes pirmās dienas būs valstsvienības treneru rīcībā. 

"Grūti ir atgriezties šajā laika joslā. Īsti neesmu izgulējies pēc ierašanās un no rīta jau bija medicīniskās pārbaudes. Paies kādas trīs līdz četras dienas, līdz būšu pielāgojies laika joslai," stāstīja basketbols.

Pēdējās sezonās Timmam nav stabilas spēļu prakses klubu basketbolā, taču viņš bija viens no izlases vadošajiem spēlētājiem Pasaules kausa kvalifikācijas cikla novembra spēlēs.

"Pēc līdz šim pēdējās spēles izlasē bija skaidrs, ka gribu būt valstsvienībā. Ar "Big3" līgu bijām vienojušies, ka pēc piecām spēlēm es pievienošos izlasei," atklāja Timma, kuram mēģinājums nostiprināties Puertoriko čempionātā liedza piedalīties februāra izlases spēlēs, taču, viņaprāt, neesot jēgas cilāt pagātni.

Spēlēšanu "Big3" līgā Timma galvenokārt izvēlējies ar mērķi uzturēt sevi formā, lai būtu kas citādāks papildu basketbola treniņiem. "Visu laiku trenēties ir tas pats, kas katru vakaru lasīt vienu un to pašu grāmatu. Tas man bija jauns izaicinājums - jauna vieta, treneri, spēlētāji, pretinieki, foršas emocijas. Viennozīmīgi paņēmu visu pozitīvāko no turienes," stāstīja Timma.

Lielākās grūtības "Big3" līgā bija pierast pie spēles ātruaā un tas, ka atšķirībā no klasiskā basketbolā, ir daudz brīvas vietas laukumā, skaidroja Timma. "Basketbolā vairāk ir jānospēlē taktiski, bet 3x3 - vairāk dabū ritmu un ej uz priekšu. Man šķiet, ka pēdējo reizi 3x3 biju spēlējis tad, kad vēl mācījos Rīgā un Grīziņkalnā spēlēju "Ghetto Games". No "Big3" mēģināšu paņemt pozitīvas emocijas," stāstīja Timma.

Iespējamo spēlēšanu finālturnīrā 31 gadu vecais Timma minēja kā karjeras augstāko virsotni izlašu basketbolā. "No 15 gadu vecuma spēlēju izlasē, esmu pārstāvējis Latviju Eiropas čempionātos, tāpēc Pasaules kauss varētu būt labs punkts, uz ko atskatīties, kad man būs 50 gadi," atzina basketbolists.

Jānis Timma Latvijas basketbola izlases spēlēs un treniņos

gallery icon

Pasaules kausa finālturnīra apakšgrupā Latvijas izlases pretinieki būs Francijas, Kanādas un Libānas basketbolisti. Timma gan norādīja, ka nav jāskatās uz pretinieku uzvārdiem, bet jākoncentrējas savam sniegumam.

"Mums ir jāizmanto mūsu stiprās puses un nevajag mēģināt pielāgoties pretinieku spēlei. Jāuzspiež mūsu spēle, mūsu, eiropiešu, basketbols, kuru nav tik vienkārši saprast un pielāgoties," secināja Timma.

No 27. jūlija līdz 2. augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.