foto: ZUMAPRESS.com
Cigaņiks Polijas čempionāta pirmajā kārtā gūst vārtus; Krollim pirmais precīzais sitiens "Spezia" rindās
Andrejs Cigaņiks.
Futbols
2023. gada 24. jūlijs, 11:49

Cigaņiks Polijas čempionāta pirmajā kārtā gūst vārtus; Krollim pirmais precīzais sitiens "Spezia" rindās

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola izlases pussargs Andrejs Cigaņiks svētdien Polijas ekstraklases pirmās kārtas spēlē guva vārtus pēc tam, kad mačā iesaistījās, nākot uz maiņu.

Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1) pārspēja Ņepolomices "Puszcza", kas kluba simtgadē piedzīvo debiju Polijas augstākajā līgā.

Astotajā minūtē viesus vadībā izvirzīja Arturs Semaško, 35. minūtē Frans Alvaress izlīdzināja rezultātu, bet 55. minūtē 2:1 panāca Patriks Stepinskis.

Latvijas pussargs laukumā devās trīs minūtes pirms pamatlaika beigām un dažas minūtes vēlāk izdarīja bīstamu sitienu no aptuveni 11 metriem, trāpot bumbu virsū pretinieku vārtsargam. Turpinājumā pēc "Puszcza" centieniem atspēlēties "Widzew" aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, kura noslēgumā Cigaņiks raidīja bumbu vārtos un kompensācijas laika trešajā minūtē panāca 3:1.

Spēles pēdējā minūtē Roks Kidričs vienus vārtus atguva, viņam asistējot nesen "Valmieras" rindās spēlējušajam ukraiņu aizsargam Romanam Jakubam.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Čenstohovas "Rakow" ar Latvijas uzbrucēju Vladislavu Gutkovski sastāvā, kamēr "Widzew" ierindojās 12. pozīcijā. 

Tikmēr Latvijas futbola izlases uzbrucējs Raimonds Krollis guva vārtus Itālijas B sērijas komandas "Spezia" pārbaudes mačā.

Aizvadot saīsinātu 70 minūšu spēli, "Spezia" futbolisti Varēzē ar rezultātu 3:2 uzvarēja A sērijas komandu "Sassuolo".

Krollis laukumā bija spēles otrajā daļā un vārtus guva 54.minūtē, kad pēc piespēles no labās malas izpildīja precīzu sitienu ar galvu, tobrīd panākdams 3:1. "Spezia" rindās vārtus guva arī franču aizsargs Kelvins Amjāns un poļu aizsargs Arkadjušs Reca.

"Spezia" komanda aizvadītajā sezonā cīņā par palikšanu A sērijā zaudēja "Verona" klubam un nākamajā sezonā spēlēs B sērijā.

Krollis Spēcijas kluba rindas papildināja janvārī un jau pirmajā mačā bija spēles pieteikumā, taču savu debiju, kļūstot par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā Itālijas A sērijā, viņš piedzīvoja 5.februārī, kad mačā pret "Napoli" 76. minūtē devās uz maiņu. Krollis līdz šim piedalījies četrās A sērijas spēlēs.