foto: Matt Wilkinson/Focus Images Ltd/Sipa USA/ Vida Press
"Liverpool" kapteinis Hendersons karjeru turpinās Saūda Arābijā
Džordans Hendersons aizvadījis arī 77 spēles Anglijas izlasē, kurās guvis trīs vārtus.
Futbols
2023. gada 20. jūlijs, 10:49

"Liverpool" kapteinis Hendersons karjeru turpinās Saūda Arābijā

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Liverpool" kapteinis Džordans Hendersons karjeru turpinās Saūda Arābijā un pievienosies "Al-Ettifaq" vienībai.

"Liverpool" par kapteiņa pārcelšanos uz Saūda Arābijas vienību saņems 12 miljonus mārciņu, taču summa pēc bonusiem vēl var pieaugt.

Hendersons, kura līgumā vēl bija palikušas divas sezonas, šovasar vēl piedalījās "Liverpool" treniņnometnē Vācijā, taču pirmajā pārbaudes spēlē laukumā nedevās.

33 gadus vecais futbolists "Liverpool" pārstāvēja kopš 2011. gada, kad premjerlīgas vienība iegādājās viņu par 20 miljoniem mārciņu no "Sunderland".

Hendersons "Liverpool" rindās kopā aizvadīja 491 maču un tika pie 33 vārtiem un 58 rezultatīvām piespēlēm. Viņš bija komandas kapteinis arī 2019. gadā, kad klubs triumfēja Čempionu līgā.

"Al-Ettifaq" galvenais treneris ir Stīvens Džerards, kurš pārņēma Saūda Arābijas kluba vadību jūlija sākumā.

Bijušais "Liverpool" pussargs bez darba bija kopš pagājušā gada oktobra, kad viņu no amata atbrīvoja premjerlīgas klubs Birmingemas "Aston Villa". Iepriekš 43 gadus vecais Džerards par galveno treneri strādāja arī skotu vienībā Glāzgovas "Rangers" un "Liverpool" akadēmijas jauniešu komandās.