foto: Paula Čurkste/LETA
Miķelis Lībietis uzvar Čikāgā "Challenger" turnīra dubultspēlēs
Latvijas vīriešu tenisa izlases spēlētājs Miķelis Lībietis.
Citi sporta veidi
2023. gada 15. jūlijs, 23:15

Miķelis Lībietis uzvar Čikāgā "Challenger" turnīra dubultspēlēs

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisists Miķelis Lībietis pārī ar tunisieti Skanderu Mansuri sestdien kļuva par Čikāgas "Challenger 75" turnīra dubultspēļu sacensību uzvarētāju.

Lībietis un Mansuri sestdien finālā ar 7-6 (7:5), 6-3 apspēlēja sacensību galvenos favorītus Junsongu Čungu no Dienvidkorejas un austrālieti Endrū Herisu, trešo reizi karjerā svinot uzvaru šāda ranga mačos.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā Lībietis un Mansuri ar 6-7 (4:7), 6-2, 10:6 pārspēja Indijas tenisistus Puravu Radžu un Dividžu Šaranu, kuri dubultspēļu turnīrā bija izsēti ar otro numuru, piektdien ar 6-7 (3:7), 6-3, 10:7 pieveica taivānieti Džeisonu Jungu un amerikāni Evanu Kingu un ar 7-6 (7:4), 6-1 - sacensībās ar īpašo ielūgumu startējušos amerikāņus Raienu Herisonu un Aleksu Mikelsenu.

Čikāgā Lībietis nopelnīja 75 pasaules ranga punktus.

Turnīrs Čikāgā norisinājās uz cietā seguma.

Pērn Lībietis pēc piecu gadu pauzes, kas bija saistīta ar smagiem savainojumiem, atgriezās profesionālajā tenisā un uzvarēja četrās Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) dubultspēļu M-25 sacensībās pēc kārtas.

2014. gadā Lībietis kopā ar amerikāni Hanteru Rīzu Tenesī Universitātes komandas sastāvā uzvarēja NCAA čempionāta dubultspēļu finālturnīrā. Tajā pašā gadā, arī spēlējot pārī ar amerikāni, viņš izcīnīja savu pirmo "Challenger" sacensību uzvarētāja titulu, bet divus gadus vēlāk šāda ranga sacensībās latvietim izdevās izcīnīt vēl vienu trofeju.