foto: LETA
Silovam pasaules čempionātā paravieglatlētikā 11.vieta lodes grūšanā
Paralimpiskais vieglatlēts Dmitrijs Silovs.
Citi sporta veidi
2023. gada 9. jūlijs, 21:47

Silovam pasaules čempionātā paravieglatlētikā 11.vieta lodes grūšanā

Jauns.lv/LETA

Latvijas parasportists Dmitrijs Silovs svētdien Parīzē pasaules čempionātā paravieglatlētikā ierindojās 11.vietā lodes grūšanas sacensībās.

F37 grupas sacensībās pirmajā mēģinājumā Silovs lodi grūda 11,33 metru tālumā, otrais piegājiens nebija sekmīgs, bet trešajā viņš sasniedza 11,16 metru atzīmi. No 12 startējušajiem sportistiem vēl trīs mēģinājumus varēja izpildīt astoņu labāko rezultātu īpašnieki.

Ar jaunu Āfrikas rekordu par čempionu kļuva Ahmeds ben-Moslahs no Tunisijas, kurš lodi grūda 15,59 metrus tālu, bet nākamās divas vietas uz goda pjedestāla ieņēma Uzbekistānas parasportisti Kudratillohons Marufhujajevs un Tolibojs Juldaševs ar 14,69 un 14,62 metrus tāliem raidījumiem.

Silovam pasaules čempionātos ir vairāk nekā desmit gadu pieredze un šajā laikā viņš šķēpa mešanā ir izcīnījis vienu zelta un divas sudraba godalgas.

Jau ziņots, ka Diāna Krūmiņa svētdien izcīnīja bronzas medaļu diska mešanā F55 grupā. Krūmiņa šajā čempionātā startēs arī šķēpa mešanā.

Latviju pasaules čempionātā pārstāvēs arī Aigars Apinis diska mešanā, Raivo Maksims lodes grūšanā un šķēpa mešanā, kā arī Edgars Bergs un Emīls Dzilna lodes grūšanā

Meistarsacīkstēs piedalīsies apmēram 1330 paravieglatlētu no vairāk nekā 100 valstīm, sportistiem cīnoties ne tikai par godalgām, bet arī ceļazīmēm uz 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm.

Pasaules čempionāts paravieglatlētikā nākamā gada paralimpisko spēļu mājvietā norisināsies līdz 17.jūlijam.