foto: imago images/Pro Shots
Par Amsterdamas "Ajax" galveno treneri kļūs Moriss Steijns
Moriss Steijns iepriekš vadīja Roterdamas "Sparta" vienību.
Futbols
2023. gada 14. jūnijs, 15:37

Par Amsterdamas "Ajax" galveno treneri kļūs Moriss Steijns

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" nepagarinās līgumu ar galveno treneri Džonu Heitingu un viņa vietā stāsies Moriss Steijns, trešdien paziņoja komanda.

Tiek vēstīts, ka līgums ar 49 gadus veco speciālistu tiks noslēgts uz trim sezonām, bet tā finansiālie noteikumi izpausti netiek.

Līdz šim Steijns vadīja citu Nīderlandes spēcīgākās divīzijas klubu Roterdamas "Sparta", kura aizvadītajā sezonā finišēja sestajā pozīcijā.

Bijušais pussargs Steijns savu trenera karjeru uzsāka 2010. gadā, vadot spēlētāja karjeras laikā pārstāvēto Hāgas ADO, no 2014. līdz 2019. gadam viņš bija "VVV Venlo" galvenais treneris, tad neilgu laiku strādāja Apvienotajos Arābu Emirātos ar "Al-Wahda" vienību, bet 2020./2021. gadā bija Bredas NAC galvenais treneris.

"Visi klubi, kuros viņš ir strādājis, pārsnieguši gaidītās cerības," par iepriekšējo Steijna trenera karjeru izteicās "Ajax" direktors Svens Mislintats. "Viņš neskaitāmas reizes pierādījis, ka spēj sasniegt rezultātu. Esmu pārliecināts, ka viņš ir gatavs nākamajam solim."

"Ajax" aizvadītajā sezonā Nīderlandes čempionāta ieņēma vien trešo vietu. Pēc Ērika ten Hāga došanās prom galvenā trenera amatā stājās Alfreds Šrēders, kuru pēc atlaišanas janvārī nomainīja kādreizējais Nīderlandes izlases aizsargs Heitinga.