foto: AFP/Scanpix
43 gadus vecā Serēna Viljamsa atgriežas sacensībās ar zaudējumu debitantei
Venusa Viljamsa Hertogenbošas turnīrā.
Citi sporta veidi
2023. gada 14. jūnijs, 10:39

43 gadus vecā Serēna Viljamsa atgriežas sacensībās ar zaudējumu debitantei

Jauns.lv/LETA

Ar zaudējumu otrdien kortā atgriezās ASV tenisiste Venusa Viljamsa, kura Hertogenbošas "WTA 250" turnīra piermajā kārtā atzina 17 gadus vecās debitantes Selīnas Nefas pārākumu.

Viljamsa, kurai sestdien paliks jau 43 gadi, WTA rangā ieņem 696. vietu un turnīrā piedalījās ar īpašo organizatoru ielūgumu jeb "wild card". Pieredzējusī amerikāniete nebija aizvadījusi nevienu oficiālu spēli kopš janvāra sākuma, kad pirms Austrālijas atklātā čempionāta Oklendas "WTA 250" turnīrā iedzīvojās savainojumā.

Jaunā šveiciete Nefa (WTA 202.), kura ir WTA līmeņa pamatturnīru debitante, bija pārāka ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-2.

"Neticami. Nespēju noticēt, ka man bija iespēja spēlēt pret Venusu [Viljamsu]," pēc mača sacīja Nefa. "Viņa ir fantastiska tenisiste un īsts piemērs jebkuram."

Viljamsa ir septiņu "Grand Slam" titulu īpašniece vienspēlēs - piecreiz uzvarējusi Vimbldonā un divreiz - ASV atklātajā čempionātā, kā arī divreiz tikusi līdz finālam Austrālijas atklātajā čempionātā un vienreiz - "French Open".

Viņa kopā ar jaunāko māsu Serēnu, kura šajā turnīrā bija tribīnēs, arī 14 reizes uzvarējusi "Grand Slam" turnīros sieviešu dubultspēlēs.
Venusa "Grand Slam" turnīros divreiz kopā ar Džastinu Gimelstobu uzvarējusi arī jauktajā dubultspēlē, 2008. gadā svinot panākumu Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos.

Vecākā no māsām Viljamsām 2000. gadā Austrālijā kļuva par olimpisko čempioni vienspēlē un dubultspēlē, panākumu dubultspēlē atkārtojot pēc astoņiem un 12 gadiem. Jauktajā dubultspēlē 2016. gadā kopā ar Radžīvu Ramu viņa tika līdz finālam.

Tikmēr zaudējumu savā pirmajā mačā kopš pagājušā gada oktobra otrdien piedzīvoja austrāliešu tenisists Niks Kiris, kurš Štutgartes "ATP 250" turnīra pirmajā kārta piekāpās ķīnietim Jibinam Vu.

Vu (ATP 64.), kurš ir pirmais Ķīnas tenisists, kam izdevies triumfēt ATP līmeņa vienspēļu turnīrā (šī gada februārī Dalasas "ATP 250"), bija pārāks ar 7-5, 6-3.

Kiris (ATP 25.) ceļgala traumas dēļ nebija spēlējis teju deviņus mēnešus.

Kā pēc panākuma sacīja Vu, viņš uz zāliena korta nebija spēlējis kopš junioru vecuma - pēdējo reizi vēl 2017. gadā. "Bija prieks spēlēt ar Kiri pirmajā kārtā," sacīja ķīnietis. "Viņš ir viens no labākajiem spēlētājiem uz zālāja un teicami servēja. Tomēr man ar pacietīgu spēli izdevās atrast ceļus kā uzvarēt. Esmu ļoti apmierināts."

Otrajā kārtā Vu tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo ungāru Martonu Fučoviču (ATP 86.), kurš pirmās kārtas mačā ar 3-6, 6-3, 6-4 pārspēja Kanādas pārstāvi Denisu Šapovalovu (ATP 29.).

Turnīra pirmā rakete grieķis Stefans Cicips (ATP 4.) pirmajā kārtā bija brīvs, bet otrās kārtas mačā tiksies ar franču veterānu Rišāru Gaskē (ATP 55.), kurš pirmajā mačā ar 7-6 (7:2), 6-4 apspēlēja amerikāni Kristoferu Jūbenku (ATP  75.).

Sacensību otrā rakete Teilors Frics (ATP 8.) no ASV otrajā kārtā spēlēs ar neitrālo sportistu Aslanu Karacevu (ATP 48.).

Pagājušajā gadā par Štutgartes "ATP 250" turnīra uzvarētāju kļuva Itālijas tenisists Mateo Beretīni, kurš finālā pieveica angli Endiju Mareju.