foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Nuggets" pirmo reizi kļūst par NBA čempioni
Denveras "Nuggets" aizsargs Džamals Murejs (27) svin uzvaru 2023. gada NBA finālā pret Maiami "Heat" "Ball Arena".
Basketbols
2023. gada 13. jūnijs, 07:38

"Nuggets" pirmo reizi kļūst par NBA čempioni

Jauns.lv/LETA

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionvienību pirmdien pirmo reizi kluba vēsturē kļuva Denveras "Nuggets" vienība, kas finālsērijas piektajā spēlē savā laukumā ar 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18) pārspēja Maiami "Heat", triumfējot summā ar 4-1.

Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts "Nuggets" serbu centra spēlētājs Nikola Jokičs.

Sērijas piektajā mačā Jokičs bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, izceļoties ar 28 punktiem, 16 atlēkušajām bumbām zem groziem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Maikls Porters jaunākais uzvarētāju rindās izcēlās ar 16+13, bet Džamals Marejs uzvaru kaldināt palīdzēja ar 14 punktiem, astoņām bumbām zem groziem un astoņām rezultatīvam piespēlēm.

"Heat" no zaudējuma neglāba Džimija Batlera 21 punkts un Sema Adebajo 20+12.

"Mēs ticējām viens otram un uzvarējām dēļ saviem partneriem," pēc uzvaras savus komandas biedrus slavēja Jokičs - divkārtējais NBA sezonas un nu arī finālsērijas MVP. "Tieši tādēļ tas ir tik svarīgi. Šis gads ir bijis neticams!"

"Nuggets" NBA finālsērijā cīnījās pirmo reizi vēsturē, kamēr "Heat" ir trīskārtēja čempione un pēc pēdējā titula izcīnīšanas sasniegusi vēl trīs finālus, iepriekšējos divos piedzīvojot zaudējumus.

Pagājušajā sezonā par NBA čempioni kļuva Goldensteitas "Warriors" vienība, kas finālā ar 4-2 pārspēja Bostonas "Celtics" komandu.