Futbols
2023. gada 12. jūnijs, 14:21

Mesi Ķīnā ar sajūsmu sagaida līdzjutēji, taču ne robežsargi

Jauns.lv

Argentīnas futbola superzvaigzne Lionels Mesi ir pieradis pie fanu sajūsminātas sagaidīšanas, taču ierašanās Ķīnā uz draudzības spēli ar Austrāliju izvērtās savādāk — robežsargi Pekinas lidostā viņu aizturēja.

Ķīnas mediji vēsta, ka incidenta cēlonis bija Mesi ierašanās ar Spānijas, nevis Argentīnas pasi, bez derīgas vīzas. Tiesa, dažu stundu laikā starpgadījums tika atrisināts, un Mesi saņēma vīzu.

Argentīnas izlase ar Austrāliju spēlēs 15. jūnijā.

Trīs dēlu vecāki - futbolists Lionels Mesi un viņa sieva skaistule Antonella

gallery icon

Lionela Mesi un Antonellas Rokuco kāzu publiskā daļa

Barselonas futbola zvaigzne Lionels Mesi un viņa bērnības simpātija Antonella Rokuco piektdienas vakarā apprecējās kāzās, kuras apmeklēja popmūzikas zvaigzne Šakira ...

gallery icon

35 gadus vecais Mesi karjeru turpinās Maiami "Inter" sastāvā. Pēdējās divas sezonas pavadīja Francijas klubā Parīzes "Saint-Germain". Pērn decembrī Mesi aizveda Argentīnas izlasi līdz uzvarai Pasaules kausā, pirmo reizi karjerā izcīnot prestižākā valstsvienības turnīra trofeju. Aizpērn viņš pirmo reizi karjerā uzvarēja arī Dienvidamerikas čempionātā jeb "Copa America". Ar PSG Mesi kļuva par divkārtēju Francijas čempionu un pērn uzvarēja arī valsts kausa izcīņā.

Pirms tam Mesi kopš 13 gadu vecuma bija Spānijas kluba "Barcelona" paspārnē. Kopā ar Barselonas vienību argentīnietis kļuva par Spānijas čempionu (10 reizes), uzvarēja Karaļa kausa izcīņā (7), UEFA Čempionu līgā (4) un vēl vairākos klubu turnīros.

Mesi karjeras laikā septiņas reizes ieguvis "Ballon d’Or" balvu, ko pasniedz gada labākajam futbolistam.