foto: ZUMAPRESS.com
Gutkovskim vārti spēlē pret Toberu; "Rakow" praktiski nodrošina čempiontitulu
Vladislavs Gutkovskis.
Futbols
2023. gada 29. aprīlis, 00:07

Gutkovskim vārti spēlē pret Toberu; "Rakow" praktiski nodrošina čempiontitulu

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis piektdien guva vārtus viņa pārstāvētās Čenstohovas "Rakow" uzvarā savā laukumā pār pussarga Kristera Tobera pārstāvēto Gdaņskas "Lechia" Polijas ekstraklases 30.kārtas spēlē.

"Rakow" mājās svinēja uzvaru ar 4:0 (1:0).

Gutkovskis laukumā devās 65. minūtē, izceldamies ar kompensācijas laika pirmajā minūtē gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Tobers cīņu uzsāka viesu komandas pamatsastāvā un laukumā pavadīja visu maču.

Spēles 45. minūtē vārtus guva Fabians Pjaseckis, 76. minūtē izcēlās Vladislavs Kočergins, bet 81. minūtē 3:0 Čenstohovas vienības labā pēc Gutkovska piespēles panāca Jannis Papanikolau.

"Rakow" ar 71 punktu 30 spēlēs turnīrā tabulā ir pirmajā vietā, četras kārtas pirms turnīra beigām vicelīderi Varšavas "Legia" apsteidzot par 11 punktiem. Andreja Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew" ar 38 punktiem 29 cīņās ir astotā, bet "Lechia" ar 26 punktiem 30 mačos ieņem 17. pozīciju 18 komandu konkurencē un no neizkrišanas zonas atpaliek sešus punktus.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Poznaņas "Lech".

Savukārt Raimonds Krollis Itālijas A sērijas 32. kārtas mačā devās laukumā 80.minūtē, viņa pārstāvētajai "Spezia" ciešot zaudējumu savā laukumā.

"Spezia" ar 0:2 (0:1) zaudēja "Monza".

Vārtus 21. minūtē guva Patriks Čurrija, bet mača kompensācijas laika trešajā minūtē rezultāta starpību dubultoja Karloss Augustu.

"Spezia" komanda ar 27 punktiem 32 spēlēs ieņem 17. vietu 20 klubu konkurencē, par vienu punktu esot virs izkrišanas uz B sēriju zonas.

Krollis Spēcijas kluba rindas papildināja janvārī un jau pirmajā mačā bija spēles pieteikumā, taču savu debiju, kļūstot par pirmo Latvijas futbolistu, kurš devies laukumā Itālijas A sērijā, viņš piedzīvoja 5. februārī, kad mačā pret "Napoli" 76. minūtē devās uz maiņu.