foto: ZUMAPRESS.com
Gutkovska "Rakow" sper platu soli pretī Polijas čempiontitulam
Vladislavs Gutkovskis.
Futbols
2023. gada 22. aprīlis, 20:35

Gutkovska "Rakow" sper platu soli pretī Polijas čempiontitulam

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucēja Vladislava Gutkovska pārstāvētā Čenstohovas "Rakow" sestdien izcīnīja uzvaru Polijas ekstraklases 29.kārtas spēlē un spēra vēl vienu soli tuvāk kluba vēsturē pirmajam čempiontitulam.

"Rakow" viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Legņicas "Miedz" komandu.

Gutkovskis bija "Rakow" starta vienpadsmitniekā un laukumu pameta 73. minūtē, viesiem veicot dubulto maiņu. Spēles 35. minūtē pēc soda sitiena bumbu savos vārtos ievirzīja mājinieku pussargs Damjans Tronts, bet 76. minūtē 2:0 Čenstohovas vienības labā panāca Bogdans Rakovicans.

Tikmēr pussarga Kristera Tobera pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" mājās ar 1:2 (0:1) piekāpās Krakovas "Cracovia" vienībai un attālinājās no neizkrišanas zonas. Viesiem abus vārtus guva Benjamins Kellmans, bet mājiniekiem precīzu sitienu izdarīja Jakubs Bartkovskis.

Tobers bija sākumsastāvā un spēlēja līdz 62. minūtei, kad rezultāts bija 1:0 viesu labā. Pirmajā puslaikā latviešu pussargs atzīmējās ar spēcīgu sitienu no distances. 

Svētdien pussarga Andreja Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew" mājās uzņems Glivices "Piast".

"Rakow" ar 68 punktiem 29 spēlēs turnīrā tabulā ir pirmajā vietā, piecas kārtas pirms turnīra beigām vicelīderi Varšavas "Legia" apsteidzot par 11 punktiem. "Widzew" ar 38 punktiem ir astotā, bet "Lechia" ar 26 punktiem ieņem 17. pozīciju 18 komandu konkurencē un no neizkrišanas zonas atpaliek par pieciem punktiem.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Poznaņas "Lech".