foto: Shutterstock
NBA basketbolistiem dota zaļā gaisma marihuānai
Marihuāna.
Basketbols
2023. gada 4. aprīlis, 15:39

NBA basketbolistiem dota zaļā gaisma marihuānai

Jauns.lv

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Nacionālā basketbola spēlētāju asociācija (NBPA) vienošanās par jauno līgumu paredz to, ka sportisti vairs netiks testēti uz marihuānas lietošanu, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Ja līgumu ratificēs spēlētāji un komandu vadītāji, septiņu gadu vienošanās ietvers noteikumu, ka marihuāna tiks izņemta no narkotiku testēšanas programmas un NBA spēlētāji vairs netiks sodīti par tās lietošanu, ziņo "The Athletic", atsaucoties uz avotiem, kas informēti par vienošanās detaļām.

NBPA savā paziņojumā, kas publicēts tviterī, norādīja: "Konkrēta informācija būs pieejama, tiklīdz tiks noslēgta vienošanās."

"Kopš pirmās dienas NBPA mērķis šajās sarunās bija aizsargāt mūsu spēlētājus, bagātināt viņu dzīvi gan laukumā, gan ārpus tā un izveidot sistēmu, kas atzīst mūsu spēlētājus par patiesiem partneriem gan NBA, gan uzņēmējdarbības līmenī," tviterī vēsta NBPA izpilddirektore Tamika Tremalio.

Pandēmijas apstākļos NBA 2021. gada nogalē paziņoja, ka pēc tam, kad 2020. gada martā bija apturējusi testēšanu, vairs izlozes kārtībā nepārbaudīs spēlētājus attiecībā uz marihuānas lietošanu. Toreiz NBA pārstāvis Maiks Bass sacīja, ka tā vietā līga "koncentrēsies uz testēšanas programmu attiecībā uz sniegumu uzlabojošiem produktiem un narkotiskajām vielām".

Daži NBA sportisti, tostarp Slavas zāles dalībnieki Karīms Abduls-Džabars un Alens Aiversons, ir atklāti stāstījuši par marihuānas lietošanas pieredzi un aktīvi iestājušies par legalizāciju, iepriekš ziņoja “Insider”.

To pašu darījuši arī citu līgu, piemēram, NFL un UFC, sportisti.

Jauns.lv jau vēstīja ,ka Nacionālā basketbola asociācija (NBA) un Nacionālā basketbola spēlētāju asociācija (NBPA) panākušas vienošanos par jaunu kolektīvo līgumu. Pašreizējais līgums beigsies 30. jūnijā.

"NBA un NBPA ir panākušas provizorisku vienošanos par jaunu kolektīvo līgumu, kurš vēl jāratificē spēlētājiem un klubu vadībai," teikts NBA 1. aprīļa paziņojumā. Iepriekš abas puses vienojās sarunu beigu termiņu pārcelt no 8. februāra uz 31. martu.

Ziņu aģentūra AP vēsta, ka jaunais līgums paredz vienošanos uz septiņiem gadiem, tam esot spēkā vismaz līdz 2028./2029. gada sezonas beigām. Ja neviena no pusēm neatteiksies no līguma pagarināšanas vēl par gadu, tas beigsies pēc 2029./2030. gada sezonas beigām.