foto: USA Today Sports
VIDEO: Bļugeram eleganta piespēle un kautiņš; Girgensonam un "Sabres" graujošs zaudējums
Teodors Bļugers divcīņā ar Aleksu Kilornu.
Hokejs
2023. gada 10. marts, 09:23

VIDEO: Bļugeram eleganta piespēle un kautiņš; Girgensonam un "Sabres" graujošs zaudējums

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā un sekmēja Vegasas "Golden Knights" komandas uzvaru.

"Golden Knights" izbraukumā ar 4:3 (1:1, 0:0, 2:2, 1:0) papildlaikā uzveica pērnās sezonas finālisti Tampabejas "Lightning".

Spēles pirmajā pusminūtē Bļugers un Kīgens Kolesars izslidoja divatā pret vienu pretinieku aizsargu un pēc latvieša piespēles viņa komandas biedrs pielika nūju un ievirzīja ripu vārtos. Četras minūtes vēlāk Breidens Points panāca 1:1.

Trešā perioda pirmajās sešās minūtēs Viljams Kārlsons un Čendlers Stīvensons nodrošināja viesiem divu vārtu pārsvaru, taču divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Ņikita Kučerovs panāca 2:3, bet 28 sekundes pirms beigu signāla Points izrāva neizšķirtu. Cīņa turpinājās papildlaikā, kura ceturtajā minūtē Aleks Martiness pēc Džeka Aikela izdarītā metiena ievirzīja vārtos ripu, kas bija izslīdējusi cauri Andreja Vasiļevska kājsargiem.

Trešā perioda otrajā pusē abu komandu laukuma spēlētāji saplūcās savā starpā, Bļugeram un pārējiem tiekot pie 2+10 soda minūtēm. Kopumā abas komandas tika pie 146 soda minūtēm.

Džonatans Kviks uzvarētāju vārtos atvairīja 34 ripas, kamēr Vasiļevskis tika galā ar 17 metieniem. Points cīņu pabeidza ar trīs punktiem.

Bļugers šajā duelī uz ledus pavadīja 13 minūtes un 38 sekundes, no tām divas minūtes un 23 sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja trīs no sešiem iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šajā sezonā Bļugers 49 mačos guvis divus vārtus, atdevis desmit rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -7.

"Golden Knights" ar 84 punktiem 65 spēlēs ieņem pirmo vietu Rietumu konferencē, kamēr "Lightning" ar 82 punktiem 65 cīņās ir piektā Austrumos.

Tikmēr Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda ceturtdien piedzīvoja smagu neveiksmi NHL spēlē. "Sabres" savās mākjās ielaida desmit vārtus un ar rezultātu 4:10 (1:3, 1:2, 2:5) zaudēja Dalasas "Stars".

Uzvarētājiem pie punktiem tika 16 hokejisti, Džeimijam Benam atzīmējoties ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, bet Radekam Faksam - ar diviem precīziem metieniem. Mājinieku rindās Džefam Skineram bija vieni gūti vārti un viena rezultatīva piespēle.

Girgensons uz ledus bija 14 minūtes un 26 sekundes, mazākumā spēlējot nepilnas divas minūtes. Latvijas hokejists trīsreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, atņēma vienu ripu, uzvarēja vienā no četriem iemetieniem un, spītējot desmit ielaistām ripām, tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šajā sezonā Girgensons piedalījies 62 spēlēs, kurās guvis astoņus vārtus, atdevis sešas rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

"Sabres" ar 68 punktiem 64 cīņās ieņem 12. vietu Austrumu konferencē, kamēr "Stars" ar 83 punktiem 65 mačos ir trešā Rietumos.

Neraugoties uz sava līdera un visas līgas rezultatīvākā hokejista Konora Makdeivida īslaicīgu prombūtni traumas dēļ, Edmontonas "Oilers" viesos ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) uzvarēja līgas līdervienību Bostonas "Bruins".

Vienā no spēles epizodēm Makveivids saskrējās ar ceļgaliem ar komandas biedru Dereku Raienu. "Oilers" zvaigzne pameta laukumu, tomēr vēlāk atgriezās spēlē un palīdzēja edmontoniešiem noturēties, kad "Bruins" spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem.

Breda Maršāna un Davida Pastrņāka gūtie vārti ļāva bostoniešiem pirmo periodu uzvarēt ar 2:0. Otrajā Evans Bušārs vienus vārtus atguva, bet trešā perioda sestajā minūtē Raiens Makleods izlīdzināja rezultātu. Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām uzvaru nesošos vārtus guva Dernels Nērss.

Bostonas komandai pārtrūka desmit uzvaru sērija, turklāt tā neizmantoja iespēju kļūt par pirmo vienību, kas šosezon nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā. "Bruins" arī vēl nekļuva par pirmo komandu, kas visātrāk sezonā iekrājusi 50 uzvaras.

Makdeivids šajā cīņā palika bez punktiem, bet 54 vārtus guvušais kanādietis ir stabilā līderpozīcijā NHL labāko vārtu guvēju sarakstā, par deviņiem precīziem metieniem apsteidzot Pastrņāku. Tāpat bez punktiem palika otrs "Oilers" spīdeklis vācietis Leons Draizaitls, tomēr tas netraucēja komandai izcīnīt uzvaru.