foto: Photolure via REUTERS
Ukrainas futbola izlases ekipējuma ražotājs uzsāk sadarbību ar Putina mīļāko komandu
Ukrainas futbola izlase "Joma" formās.
Futbols
2023. gada 7. marts, 12:38

Ukrainas futbola izlases ekipējuma ražotājs uzsāk sadarbību ar Putina mīļāko komandu

Jauns.lv

Ukrainas futbola izlases oficiālais ekipējuma piegādātājs “Joma” daudziem par lielu pārsteigumu nolēmis sākt sadarbību ar Krievijas futbola superklubu Sanktpēterburgas “Zeņit” un prezentējis nākamās sezonas formu dizainus.

Krievijas diktators Vladimirs Putins jau no bērnības bijis Sanktpēterburgas “Zeņit” atbalstītājs un, domājams, ne bez viņa ietekmes par kluba īpašnieku 2006. gadā kļuva enerģētikas gigants “Gazprom”.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Sanktpēterburgas "Zeņit" jaunās formas.

Spānijas apģērbu ražotājs “Joma” pašlaik nodrošina ekipējumu arī diviem citiem visai zīmīgiem Krievijas augstākās līgas klubiem - Maskavas CSKA (komandai, kas ir Krievijas armijas paspārnē) un Groznijas FC “Akhmat” (komandai, kas ir Putina atbalstītāja Čečenijas diktatora Ramzana Kadirova aprūpē).

Pagājušā gada jūlijā Ukrainas Futbola asociācija paziņoja, ka “Joma” ir pārtraukusi sadarbību ar Krieviju un Baltkrieviju, kas šobrīd izraisījis visai lielu sašutumu Ukrainā. Vēl 2021. gadā “Joma” nodrošināja Ukrainas valstsvienībai ļoti patriotisku ekipējumu, kas lika sašūmēties Krievijai, "Dārgie līdzjutēji, mēs esam ne mazāk pārsteigti un sašutuši kā jūs par ziņu, ka “Joma” kļuvusi par Krievijas kluba tehnisko atbalstītāju," “Joma Ukraine” vēsta savā “Instagram” vietnē.

Ukrainas futbola forma, kas sadusmoja Kremli

Kijeva izraisījusi Maskavas sašutumu, kad tās futbola asociācija atklāja "Euro 2020" komplektus, kuros redzama Ukrainas kontūra, ieskaitot Krimu. Pussalu, kā ...

gallery icon

"Mūsu uzņēmums ir 100% ukraiņu uzņēmums, kurā strādā īsti Ukrainas patrioti. Jau kopš pirmajām kara dienām mēs atbalstām mūsu bruņotos spēkus, iegādājoties un nododot frontei visu nepieciešamo mūsu uzvarai. Daži no mūsu darbiniekiem tagad ir Ukrainas bruņoto spēku rindās," vēsta “Joma Ukraina” piebilstot, ka nekādā veidā neatbalsta darījumu ar Sanktpēterburgas “Zeņit”.

Kopš Putina iebrukuma Ukrainā pirms vairāk nekā gada Krievijas gāzes gigantam ir piemērotas sankcijas no vairākām struktūrām, tostarp no Eiropas Savienības, Amerikas Savienotajām Valstīm un Apvienotās Karalistes: "Mums nav divējādas attieksmes pret šo situāciju, mūsu nostāja ir nepārprotama," sociālajā tīklā "Instagram" rakstīja "Joma Ukraina".

"Krievijas sporta sponsorēšana ir bezatbildīga rīcība, ko mēs nevaram atbalstīt, bet mums ir jāgaida oficiāla informācija. Līdz šim esam sazinājušies ar "Joma Sport" centrālo biroju, lai saņemtu skaidrojumu un oficiālu komentāru par šo situāciju."

“Joma” sadarbojas arī ar diviem Ukrainas futbola klubiem – Krivijrigas “Kryvbas” un Harkivas “Metalist”.

Kamēr "Joma" pilnībā nepametīs Krieviju, FC "Kryvbas" ir paziņojis, ka būs spiests meklēt citu ekipējuma piegādātāju.