foto: Gouhier-Nebinger/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Stāvoklis kritisks — olimpiskajam čempionam daiļslidošanā Kostomarovam vēl viens insults
Kostomarovs un Navka ar olimpiskajām zelta medaļām
Sporta zvaigznes
2023. gada 21. februāris, 16:14

Stāvoklis kritisks — olimpiskajam čempionam daiļslidošanā Kostomarovam vēl viens insults

Jauns.lv

Naktī uz 21. februāri olimpiskajam čempionam daiļslidošanā Romānam Kostomarovam kļuvis sliktāk — otrā insulta dēļ viņu nācies nogādāt reanimācijā. Turklāt sportistam, kurš jau vairāk kā mēnesi cīnās par savu dzīvību, konstatēts sekundārais meningīts, vēsta izdevums “Sport-Ekspress”.

Sepses dēļ ārsti veic plazmoferēzi, taču ārstiem pagaidām nav izdevies apturēt asins saindēšanos, un Kostomarovs ir pieslēgts pie plaušu mākslīgās ventilācijas iekārtas. Ārsti viņa stāvokli vērtē kā nestabilu un ārkārtīgi smagu.

Portāls "Jauns.lv" jau vēstīja, ka Kostomarovs 10. janvārī vērsās slimnīcā ar sūdzībām par sāpēm krūtīs un klepu. Vēlāk daiļslidotāja stāvoklis strauji pasliktinājās, viņam attīstījās kreisās puses pneimonija un asinsrites problēmas. Tika pieņemts lēmums sportistu pieslēgt ventilatoram un ekstrakorporālās membrānu oksigenācijas (ECMO) aparātam, lai nodrošinātu skābekļa pievadīšanu asinīs. Kostomarovs tika ievietots intensīvās terapijas nodaļā, taču pat ar intensīvo aprūpi viņa stāvoklis neuzlabojās. Šādā stāvoklī olimpiskais čempions tika nogādāts Komunarkā (vieta, kurā atrodas medicīnas iestādē). Par to pavēstīja Komunarkas medicīnas centra galvenais ārsts Deniss Procenko.

Speciālists atklāja, ka olimpiskais čempions tika uzņemts klīnikā piektajā slimības dienā ar augstu temperatūru. Pēc viņa teiktā, sportista kopējo plaušu bojājumu izraisīja vīrusu-baktēriju infekcija. Kā norādīja Procenko, jau tad ārsti saprata, ka ir jārīkojas nekavējoties. "Baktērija, kas tika konstatēta uzņemšanas brīdī, jau deva mums signālus, ka slimības gaita būs ļoti smaga, ka tā noritēs ar zemādas audu un muskuļu nekrozi un nekrotiskiem bojājumiem," skaidroja mediķis.

Kostomarovs ir 2006. gada olimpiskais čempions daiļslidošanā dejās uz ledus pārī ar Tatjanu Navku — tagadējo Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova dzīvesbiedri.