Hokejs
2015. gada 10. aprīlis, 13:36

Indijas hokeja izlase tviterī cer piesaistīt naudas līdzekļus

Jauns.lv

Indijas hokeja izlase, kas nonākusi finansiālā krīzē, ar sociālā tīkla "Twitter" starpniecību cer piesaistīt naudas līdzekļus, lai tā varētu piedalīties Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotā turnīrā.

Indijas valstsvienības hokejistiem nereti jāpērk pašiem savs inventārs un jālūkojas pēc sponsoriem, kas komandai varētu nodrošināt došanos uz turnīriem ārzemēs. Šī situācija Indijas Hokeja asociāciju (IHAI) ir pamudinājusi līdzekļu piesaistīšanai meklēt citus ceļus, piemēram, "Twitter".

"Ir tik grūti attīstīt citus sporta veidus, kad krikets mūsu valstī izsmeļ visu sponsoru budžetus. Mums ir Indijas hokeja izlase, un mēs lūdzam naudu," martā savā tvitera kontā rakstīja IHAI.

Indijā populārākais sporta veids ir tieši krikets, kur spēlētājiem tiek maksātas algas, kas mērāmas miljonos dolāru. Krikets saņem brangus ienākumus no televīzijas translācijām un sponsoriem, kamēr daudzi citi sporta veidi cīnās par izdzīvošanu un naudu saņem no valsts.

Tiesa, hokejs naudu no Indijas valdības nesaņem.

Indijas hokeja izlasei nepieciešami aptuveni divi miljoni rūpiju (30 000 dolāru), lai dotos uz Kuveitu un piedalītos IIHF rīkotajā Āzijas Izaicinājuma kausa turnīrā, kas norisināsies no 18. līdz 24.aprīlim.

Aktivitātes tviterī un mirkļbirkas "#SupportIceHockey" izveidošana asociācijai ļāvusi savākt jau aptuveni pusi no nepieciešamajiem līdzekļiem.

Starptautiskā federācija palīdz Indijas hokeja izlasei segt ceļošanas izdevumus, kamēr par pārējo spēlētājiem jāparūpējas pašiem.

Pašlaik deviņi no valstsvienības spēlētājiem dienē Indijas armijā, bet komanda trenējas laukumā, kas ir tikai vienas trešdaļas izmērā no standarta laukuma.

LETA