foto: Twitter @leopardsfoot
Iespējams, pirmo reizi vēsturē! Kongo dusmīgas futbolistes iekausta tiesnesi!
Tiesnesim bija jāmūk no dusmīgajām futbolistēm.
Futbols
2023. gada 18. februāris, 13:42

Iespējams, pirmo reizi vēsturē! Kongo dusmīgas futbolistes iekausta tiesnesi!

Jauns.lv

Kongo Demokrātiskajā Republikā Lubumbaši Sieviešu futbola līgas spēles laikā skatītāji bija liecinieki neparastam skatam – sadusmotas futbolistes dzinās pakaļ tiesnesim, kas nepiešķīra 11 metru soda sitienu. Tiesnesim diemžēl no futbolistu dusmām aizmukt neizdevās – viņu noķēra un pamatīgi iedunkāja.

Ja vīriešu futbola mačos tiesnešiem sporta garajā vēsturē diezgan bieži nācies bēgt no dusmīgajiem futbolistiem, tad sieviešu futbolā līdz šim par šādiem gadījumiem nav ziņots.

Iespējams, vēsturisku sasniegumu sava kluba vēsturē ierakstīja Kongo Demokrātiskās Republikas futbola kluba "DCMP Bikira" futbolistes.

Spēles laikā viņas bija zaudētājas ar 1:5 pret “FCF Mazembe” Lubumbashi stadionā. Kādā no spēles epizodēm notika pārkāpums par kuru, pēc spēlētāju domām, bija jāpiešķir 11 metru soda sitiens. Tomēr tiesneša viedoklis bija atšķirīgs, viņš nepiešķīra sodu un tādējādi izraisīja nepieredzētu futbolistu niknumu.

Tiesnesim nācās skriet, lai glābtos. Mēģinot paslēpties kabīnē netālu no laukuma, futbolistes un viņu fani tiesnesi noķēra un pār viņa galvu bira neskaitāmi sitieni un spērieni. Arī komandas darbinieki piedalījās “DCMP Bikira” spēlētāju dusmu izvirdumā.