foto: Action Images / Reuters
Visu laiku ātrākais cilvēks Useins Bolts pamatīgās nepatikšanās: viņa kontā palikuši 12 000 ASV dolāru
Nav zināms, cik liela daļa no Useina Bolta iekrājumiem bija šī investīciju uzņēmuma apsaimniekotajā kontā, tomēr zaudējumi jebkurā gadījumā ir iespaidīgi.
Sporta zvaigznes
2023. gada 19. janvāris, 14:45

Visu laiku ātrākais cilvēks Useins Bolts pamatīgās nepatikšanās: viņa kontā palikuši 12 000 ASV dolāru

Jauns.lv

Pasaules rekordists 100 un 200 metru sprinta distancēs, karjeru noslēgušais Jamaikas vieglatlēts Useins Bolts nonācis neapskaužamā situācijā, jo viņa bankas kontā, kurā vēl nesen bija daudzi miljoni, atlikuši vairs nieka 12 000 ASV dolāru (aptuveni 11 100 eiro).

Useina Bolta advokāts Lintons Gordons nosūtījis izdevumam “The Associated Press” vēstules kopiju, kurā pieprasa privāto investīciju uzņēmumam “Stocks & Securities Limited” atmaksāt vairāk nekā 12,7 miljonus ASV dolāru (vairāk nekā 11,7 miljoni eiro). Kā teikts paziņojumā, no Bolta konta šī iespaidīgā naudas summa vienkārši pazudusi.

Kā stāsta Gordons, vēl nesen Bolta konta bilance bijusi 12,8 miljoni ASV dolāru, bet tagad tā ir nieka 12 000 ASV dolāru.

“Ja tas atbilst patiesībai, mēs gan ceram, ka tas tā nav, tad ir notikusi vērienīga zādzība vai krāpšana pret mūsu klientu.”

Ja nauda kontā netiks atgriezta, tad Gordons vēstulē draud ar vēršanos tiesā ar civilprasību un kriminālprasību.

Situāciju vēl nepatīkamāku padarot fakts, ka uzņēmums nav sniedzis nekādus komentārus par notikušo, un tā mājaslapā redzams uzraksts, ka klientiem ar visiem jautājumiem jāgriežas Jamaikas Finanšu pakalpojumu komisijā, kas šobrīd izmeklē uzņēmumu.

Mājaslapā redzamajā paziņojumā teikts: “Mēs saprotam, ka mūsu klienti ir nokaitināti, jo klienti vēlas saņemt vairāk informācijas par notiekošo. Mēs apliecinām, ka rūpīgi uzraugām šo lietu visu nepieciešamo darbību laikā un brīdināsim savus klientus par risinājumu, tiklīdz šī informācija būs pieejama," vēsta “Stocks & Securities Limited”.

Uzņēmums šomēnes iepriekš ziņojis, ka konstatējuši kādu krāpniecību, kuras rezultātā vairākiem klientiem kontos varētu trūkt miljoniem dolāru.

Princis Harijs un Useins Bolts

gallery icon

Kā ziņo "Sports Illustrated", Jamaikas finanšu ministrs Naidžels Klārks situāciju nodēvējis par satraucošu un vienlaikus neparastu. “Ir vilinoši šaubīties par mūsu finanšu iestādēm, taču es aicinu nekrāsot visu smagi strādājošo nozari ar dažu ļoti negodīgu personu otu,” aicina politiķis.

Sprinta karalis Bolts karjerā pēdējās 100 metru sacensībās Londonā

Slavenais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts Londonā finišēja trešais pasaules čempionāta 100 metru sacensībās, kas viņam bija pēdējā individuālā distance karjerā, ...

gallery icon

Useins Bolts ir astoņkārtējs olimpiskais čempions un vienpadsmitkārtējs pasaules čempions. Viņam pieder pasaules rekordi gan 100, gan 200 metru distancēs. Attiecīgi 9,58 sekundes un 19,19 sekundes. Abi rekordi tika sasniegti 2009. gada pasaules čempionātā Berlīnē. Pēdējo gadu rezultāti pasaules vieglatlētikā liek apšaubīt, ka kāds tuvākajā laikā varētu pārspēt jamaikieša iespēto. 

Useina Bolta ģimenes māja Jamaikas ziemeļrietumos

Viens no pasules slavenākajiem sportistiem izcilais jamaikiešu sprinteris Useins Bolts nereti ir pierādījis, ka ir pavisam parasts cilvēks, kurš vienkārši ...

gallery icon