foto: Ekrānuzņēmums
Ukrainā likvidēts mobilizēts krievu hokejists, kurš kaujas laukā nenoturējās pat mēnesi
Aleksandrs Podstavkins par savu drosmi samaksāja ar dzīvību.
Sporta zvaigznes
2023. gada 19. janvāris, 12:57

Ukrainā likvidēts mobilizēts krievu hokejists, kurš kaujas laukā nenoturējās pat mēnesi

Jauns.lv

Krievu hokejists Aleksandrs Podstavkins gājis bojā karā Ukrainā. Krievijas armijā viņš tika mobilizēts pagājušā gada oktobrī, bet jau decembrī Ukrainas bruņotie spēki viņu likvidēja, ziņo krievu mediji.

Kas zināms par Podstavkinu

Aleksandrs Podstavkins bija Krievijas pirmās līgas klubu "Mečel" (Čeļabinska), "Čelmet" un "Slavutič" (Smoļenska) spēlētājs. Viņa māte Ludmila komentārā Krievijas medijiem norādīja, ka puisis negrasās slēpties no obligātā iesaukuma.

"23. oktobrī Saša saņēma pavēsti, es viņu mēģināju pierunāt nebraukt, bet viņš man asi atbildēja, ka neslēpsies. Viņš man vienmēr bija drosmīgs, komandas kapteinis," viņa sacīja.

Tomēr sportista drosme nebija ilga. 8. decembrī viņi aizlidoja uz Rostovu, bet no turienes uz Ukrainu, bet jau 28. decembrī Podstavkina vienība nonāca apšaudē ar Ukrainas bruņotajiem spēkiem, kā rezultātā mobilizētais hokejists arī tika nogalināts.

foto: Ekrānuzņēmums
Podstavkinam Krievijā palika sieva un divas meitas.

Hokejista māte stāsta, ka lepojas ar savu dēlu. Viņa gan nesaprot, ka šāda rīcība kārtējo reizi dod atbalstu Kremļa diktatoram.

To nesaprot arī olimpiskais čempions hokejā Aleksandrs Koževņikovs, jo viņš Podstavkina lēmumu doties karā uzskata par pilsoņa pienākumu.

"Mēs visi tādi esam. Ja dzimtene sauks – kur mēs liksimies?" viņš paziņoja.