foto: Juris Rozenbergs
Jau šo sestdien "Trīs Zvaigžņu balvas 2022" ceremonijā noskaidrosim gada labākos Latvijas sportistus
Pagājušā gadā "Trīs Zvaigžņu balvu" kā labākā sportiste izcīnīja pludmales volejboliste Tīna Laura Graudiņa, bet vīriešu konkurencē - olimpiskā zelta metiena autors 3x3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis.
Citi sporta veidi
2023. gada 12. janvāris, 10:55

Jau šo sestdien "Trīs Zvaigžņu balvas 2022" ceremonijā noskaidrosim gada labākos Latvijas sportistus

Jauns.lv

Jau šo sestdien, 14. janvārī, plkst. 20:40 TV3 kanālā būs skatāma ilgi gaidāā "Trīs Zvaigžņu balvas 2022" pasniegšanas ceremonija, kurā noskaidrosim aizvadītā gada Latvijas labākos sportistus un sporta dzīves dalībniekus.

Kā portālam Jauns.lv pavēstīja Latvijas Olimpiskajā komitejā, "Trīs Zvaigžņu balva 2022"  tiks pasniegta 14 nominācijās, no kurām divās uzvarētāji tiks paziņoti pirmo reizi - "Gada ģimene sportā" un "Gada jaunatnes treneris/-e". Tāpat jau piekto reizi tiks noskaidrots uzvarētājs nominācijā "Gada sporta žurnālists/ fotogrāfs", ko nosaka Artūra Vaidera fonds, bet izglītības un zinātnes ministrijas pārziņā ir nominācijas  "Gada sporta  skolotājs/-a" uzvarētāju noteikšana.

Ceremonijas tiešraide būs skatāma ne vien TV 3 televīzijas kanālā, bet arī portālā Tv3.lv.

 "Trīs zvaigžņu balva" ir augstākais Latvijas valsts apbalvojums sportā, kurā uzvarētājus balsojumā nenoteica žūrija, bet gan sporta līdzjutēji, sporta žurnālisti un paši sportisti, tā padarot uzvarētāju izvēli iespējami demokrātisku. Ikvienam bija iespēja izdarīt savu izvēli un divu nedēļu laikā katru dienu pa reizei nobalsot par saviem favorītiem. Nomināciju uzvarētājus noteica tautas balsojums (50%), akreditēto sporta žurnālistu (25%) un sportistu (25%) balsojums katrā nominācijā.

"Trīs zvaigžņu balvas" pasniegšanas ceremonijā godina Latvijas sporta izcilības

gallery icon

Balva tiks pasniegta jau  trešo reizi, taču pirmo reizi tas notiks skatītāju klātbūtnē. Iepriekšējos gados svinīgu pasākumu būtiski ietekmēja epidemioloģiskās prasības valstī.

Ceremonijas producente Ilze Jansone ir gandarīta, ka Latvijas sporta svētki šoreiz būs svinami ar plašāku vērienu: "Mēs priecājamies, ka šogad varam aizvadīt "Trīs Zvaigžnu balvas" ceremoniju bez pandēmijas ierobežojumiem un svinēt sporta panākumus jau plašāk. Tāpat kā iepriekšējos gados šogad noskaidrosim labākos sportistus, ko noteicis līdzjutēju, žurnālistu un citu sportistu balsojums, kā arī sporta labos "pelēkos kardinālus" - tos cilvēkus, kuri stāv aiz lielajiem sportistiem un lielajiem panākumiem, kuri liek pašus pamatus tautas sportam un arī augstu sasniegumu sportam.

Svinīgo pasākumu vadīs TV personības - Ketija Šēnberga un populārais šovmenis Renārs  Zeltiņš. Ceremonijā ar iedvesmojošiem stāstiem dziesmās par dzīvi un sportu dalīsies Aminata, BŪŪ, Žoržs Siksna, Ozols, Rolands če un ansis. Ceremonijas skatuves dizainu veidojis "Trīs Zvaigžņu balvas" autors Artūrs Analts, tas paspilgtinās simbolisko un jau ierasto sportistu došanos pēc balvas. Kopumā ceremoniju plānojam gaišu un iedvesmojošu, ar maziem pārsteigumiem laureātiem un skatītājiem."

“Trīs Zvaigžņu balvas 2021” ceremonijas vadītāji

Jau 8. janvārī notiks “Trīs Zvaigžņu balvas 2021” pasniegšanas ceremonija, kurā tiks noskaidrotas aizvadītā gada Latvijas sporta izcilības. “Trīs zvaigžņu ...

gallery icon

Sporta sabiedrības sasniegumu godināšanas ceremoniju "Trīs Zvaigžņu balva 2022" organizē Latvijas Olimpiskā komiteja ar LR Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu. "Trīs Zvaigžņu balvas 2022" partneri ir AS "Latvijas Valsts meži", pārtikas un nepārtikas preču mazumtirdzniecības tīkls "Rimi Latvia", sporta ekipējuma un apģērba kompānija OTCF (zīmols 4F), degvielas tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs "Circle K Latvia", nacionālā aviokompānija "airBaltic", kā arī LOK informatīvie partneri – SIA "Izdevniecība "Rīgas Viļņi"", SIA "Visual Media", AS "Radio SWH" un "TV3 Group".

“Trīs Zvaigžņu balvas 2020” apbalvošanas ceremonija

9. aprīļa vakarā “Hanzas peronā” norisinājās “Trīs Zvaigžņu balvas 2020” apbalvošanas ceremonija, kurā par gada labākajiem Latvijas sportistiem tika atzīti ...

gallery icon