foto: Edijs Pālens/LETA
Ābola realizētais "bullītis" neglābj "Orebro" no zaudējuma; četriem latviešiem piespēles Čehijā
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rodrigo Ābols.
Hokejs
2023. gada 4. janvāris, 11:34

Ābola realizētais "bullītis" neglābj "Orebro" no zaudējuma; četriem latviešiem piespēles Čehijā

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien guva vārtus Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) mačā, viņa un Riharda Mareņa pārstāvētajai "Orebro" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Erebrū komanda savā laukumā ar rezultātu 4:5 (1:1, 1:0, 2:2, 0:1) papildlaikā zaudēja pērnā gada čempiones Kārlstades "Farjestad" hokejistiem.

Ābols vārtus guva trešā perioda otrajā minūtē, kad realizēja soda metienu, tobrīd panākdams 3:1. Latviešu uzbrucējs uz ledus pavadīja 19 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā četrreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 57% iemetienu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Marenis 13 minūtēs un 23 sekundēs izpildīja trīs metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un arī maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Ābols šosezon 28 mačos guvis deviņus vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles, bet Marenis līdzšinējās trīs SHL spēlēs ir bešā.

Ar 48 punktiem 29 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem sesto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Tikmēr Latvijas hokejisti Kārlis Čukste, Roberts Bukarts, Uvis Jānis Balinskis un Māris Bičevskis atzīmējās ar rezultatīvām piespēlēm Čehijas ekstralīgas mačos.

Uzvaras vārtos papildlaikā asistēja aizsargs Čukste, kura pārstāvētā Tršinecas "Ocelārži" viesos ar rezultātu 3:2 (0:2, 1:0, 1:0, 1:0) guva virsroku pār Hradeckrālovas "Mountfield". Čukste šajā mačā spēlēja 20 minūtes un 23 sekundes, izceldamies arī ar pieciem bloķētiem metieniem.

Tikmēr 14. reizi sezonā gūtajos vārtos asistēja uzbrucējs Bukarts, kura pārstāvētā Vītkovices "Ridera" mājās ar 2:3 (2:0, 0:2, 0:0, 0:1) papildlaikā zaudēja Pardubices "Dynamo". Bukarts šajā sezonā 33 spēlēs atzīmējies ar 16 vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm, pirmajā no statistikas rādītājiem ieņemot ceturto vietu līgā.

Citā spēlē aizsargs Balinskis asistēja Liberecas "Bīlī Tygrži" piektajos vārtos, viņa pārstāvētajai komandai mājās ar 6:1 (2:1, 3:0, 1:0) pārspējot "Olomouc". Savukārt uzbrucējs Bičevskis piespēlēja "Mlada Boleslav" vienīgajos vārtos, kamēr viņa pārstāvētā vienība izbraukumā ar 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) zaudēja Karlovi Vari "Energie".

Vēl otrdien savus pirmos vārtus sezonā guva 50 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs, Kladno "Rytīrži" ar latviešu aizsargiem Oskaru Cibuļski un Kristapu Sotnieku sastāvā mājās ar 3:4 (1:3, 0:0, 1:2) zaudējot Plzeņas "Škoda". Neveiksmi piedzīvoja arī Litvīnovas "Verva", kas ar Latvijas aizsargiem Kristapu Zīli, Jāni Jaku un Ralfu Freibergu ierindā izbraukumā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) piekāpās Brno "Kometa". Tikmēr Česke Budejovices "Motor" ar uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu sastāvā un bez aizsarga Kristofera Binduļa pieteikumā viesos ar 3:5 (2:2, 0:1, 1:2) zaudēja Prāgas "Sparta" vienībai.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas atrodas otrajā vietā.

Savukārt Latvijas čempionvienība "Zemgale"/LLU otrdien ar zaudējumu sāka sešu izbraukuma spēļu sēriju Somijas pēc spēka otrajā līgā jeb "Mestis".

Jelgavnieki viesos ar rezultātu 1:4 (0:0, 1:2, 0:2) atzina "Kiekko-Vantaa" pārākumu.

Otrā perioda piektajā minūtē ripu Rihards Cimermaņa sargātajos vārtos iebakstīja Tomi Purmola, bet astoņas minūtes vēlāk Emīls Oksanens realizēja vairākumu - 2:0. Kad līdz perioda beigām bija palikušas piecas minūtes, Daniels Andersons pēc Harija Branta metiena uztvēra atlēkušo ripu un vienus vārtus atguva.

Trešā perioda vidū Brants atstāja viesus uz piecām minūtēm mazākumā. Vispirms to izmantoja Oksanens, kurš atjaunoja divu vārtu pārsvaru, bet pēc tam 4:1 panāca Jāko Hārti.

Trešdien abas komandas vēlreiz krustos nūjas, bet izbraukuma sērijas turpinājumā "Zemgale"/LLU tiksies arī ar "Espoo" un Imatras "Kettera" vienībām.

Jelgavas komanda ar izcīnītiem 19 punktiem 23 spēlēs ieņem 14.vietu 14 komandu konkurencē, kamēr "Kiekko-Vantaa" ar 49 punktiem 30 cīņās ir trešā. 

Latvijas čempione "Mestis" līgas pamatturnīrā četros apļos aizvadīs 52 spēles, 26 notiekot "Zemgale/LLU" ledus hallē Jelgavā.

Pagājušajā sezonā par Somijas otras spēcīgākās līgas čempionvienību kļuva Imatras "Kettera", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica "Kiekko-Espoo".

Jelgavas "Zemgale"/LLU 2021./2022.gada sezonā izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu, finālsērijā ar 4-0 pieveicot iepriekšējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".