foto: Philip G. Pavely-USA TODAY Sport/ Vida Press
Bļugeram divas soda minūtes "Penguins" zaudējumā NHL spēlē
Teodors Bļugers (priekšplānā) cīņā ar "Devils" hokejistu Džesperu Bratu.
Hokejs
2022. gada 31. decembris, 09:37

Bļugeram divas soda minūtes "Penguins" zaudējumā NHL spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā viņa pārstāvētās Pitsburgas "Penguins" komandas zaudējumā savā laukumā nopelnīja divas soda minūtes, kuru laikā tika zaudēti vārti.

Pitsburgas "Penguins" piekāpās Ņūdžersijas "Devils" ar 2:4 (1:0, 1:3, 0:1).

Tas Pitsburgas komandai bija ceturtais zaudējums.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 53 sekundes, no kurām četras minūtes un 16 sekundes spēlēja mazākumā. Bļugers izpildīja vienu metienu pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, vienreiz pārtvēra ripu un uzvarēja 53% iemetienu.

15. minūtē Jevgeņijs Malkins izvirzīja mājiniekus vadībā, bet otrā perioda sākumā pēc Bļugera pārkāpuma viesiem izlīdzinājumu vairākumā panāca Džeks Hjūzs.

Džefs Kārters perioda vidū vēlreiz izvirzīja vadībā "pingvīnus", uz ko perioda beigās viesi atbildēja ar Dagija Hemiltona vārtiem un Niko Hišīra "golu" mazākumā - 3:2 viņu labā.

Piecas sekundes pirms mača beigām Hjūzs guva savus otros vārtus mačā, raidot ripu tukšos vārtos.

Visiem pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja arī Hemiltons (1+1) un Dovsons Mersers (0+2).

Mājinieku vārtos Tristens Džerijs atvairīja 24 no 27 metieniem, bet Ņūdžersijas komandā ar 25 metieniem galā tika Vīteks Vanēčeks.

"Penguins" ar 44 punktiem 36 spēlēs ieņem septīto vietu Austrumu konferencē, bet "Devils" ar 48 punktiem ir ceturtie.

Nākamo spēli Pitsburgas komanda aizvadīs pirmdien, kad izbraukumā tiksies ar Bostonas "Bruins".

Tikmēr Kanādas uzbrucējs Konors Makdeivids Sietlā mačā sakrāja piecus rezultativitātes punktus viņa pārstāvētās Edmontonas "Oilers" komandas uzvarā izbraukuma spēlē.

"Oilers" viesos pieveica Sietlas "Kraken", kas bija spiesta atzīt Edmontonas kluba pārākumu ar 2:7 (0:4, 2:2, 0:1).

Makdeivids guva pēdējos vārtus mačā, izceldamies trešā perioda vidū, kā arī rezultatīvi asistēja diviem Zeka Haimena vairākumā gūtajiem vārtiem un Dernela Nērsa un Jesses Puljujervi "goliem" vienādos sastāvos.

Makdeivids pagarināja rezultatīvo punktu spēļu sēriju līdz 17.

NHL ziņo, ka viņam bija vajadzīgas tikai 37 spēles, kā pirmajam kopš Mario Lemjē (25 spēles) un Jaromīra Jāgra (34) Pitsburgas "Penguins" rindās 1995./1996. gada sezonā sasniedzot 70 rezultativitātes punktu robežu sezonā tik ātri.

Makdeividam kopš iekļaušanās līgā 2015. gadā šī bija astotā spēle NHL, kurā viņš guvis vismaz piecus punktus. Joprojām spēlējošo hokejistu vidū tas ir dalīts labākais rezultāts ar "Penguins" uzbrucēju Jevgeņiju Malkinu, kurš NHL spēlē kopš 2006. gada.

Raiens Nūdžents-Hopkins sakrāja četras rezultatīvas piespēles, Haimens sakrāja trīs punktus, reizi rezultatīvi piespēlēdams, divreiz vārtus guva Klims Kostins, bet aizsargs Nērss arī vienreiz rezultatīvi piespēlēja.

Vārtos Stjuarts Skiners atvairīja 36 mājinieku metienus, bet Sietlas vienības labā vārtus guva Daniels Sprongs un Brendons Teneivs.

Cita "Oilers" zvaigzne Leons Draizaitls spēli izlaida savainojuma dēļ.

Pirmās trīs ripas Patrika Grūbauera sargātajos vārtos viesi iemeta triju minūšu un 55 sekunžu laikā.

"Oilers" ar 42 punktiem 37 spēlēs Rietumu konferencē ieņem sesto vietu, bet "Kraken" ar 40 punktiem 34 mačos ir devītā.