foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Lidmašīna maina kursu un nolaižas uz salas, lai izsēdinātu Irānas futbola leģendas sievu un meitu
Irānas futbola leģenda Alī Dājī
Futbols
2022. gada 27. decembris, 15:53

Lidmašīna maina kursu un nolaižas uz salas, lai izsēdinātu Irānas futbola leģendas sievu un meitu

Jauns.lv

Irānas futbola leģenda Alī Dājī pavēstījis, ka starptautiskajam lidojumam no Teherānas uz Dubaiju ticis mainīts maršruts, lai neļautu viņa sievai un meitai pamest valsti, raksta BBC.

53 gadus vecais Dājī, kurš paudis atbalstu Irānā notiekošajiem pret valdību vērstajiem protestiem, sacīja, ka viņa ģimene centusies lidot no Teherānas uz Dubaiju, lai pirmdien pievienotos viņam atvaļinājumā.

Tomēr piepeši lidojums mainīts, un lidaparāts nosēdies uz kādas Irānas salas Persijas līcī, un Dājī sievai ar meitu likts lidmašīnu atstāt.

Iemesls netika norādīts, un pāris ir atpakaļceļā uz Teherānu, piebilda Dājī.

Berlīnē norisinās Irānas protestu atbalsta demonstrācija

Berlīnes ielās 80 000 cilvēku no visas Eiropas sestdien pulcējās, lai paustu solidaritāti protestiem Irānā, kas turpinās jau sesto nedēļu.

gallery icon

Irānas valsts ziņu aģentūra "Irna" ziņo, ka Dājī sieva Mona Farokhazari bija solījusi informēt amatpersonas pirms izbraukšanas no valsts, jo pāris bija "asociējies ar grupējumiem pret islāma revolūciju".

"Irna" vēstī, ka lidmašīna nolaidusies Kišas salā, un "Alī Dājī sieva un meita izkāpa no lidmašīnas".

Dājī norādīja, ka viņš ar ģimeni iecerējis "doties uz Dubaiju uz pāris dienām un tad braukt atpakaļ", piebilstot: "Ja viņām būtu aizliegts (izbraukt), policijas pasu sistēmai tas būtu jāuzrāda. Neviens man nav devis atbildi uz šo jautājumu."

Tā tas izskatījās: irānietēm pirmo reizi 40 gadu laikā ļauj vērot futbola maču

gallery icon

Zināms, ka šī gada septembrī Dājī sociālajos medijos mudinājis valdību "atrisināt Irānas tautas problēmas, nevis izmantot represijas, vardarbību un arestus". Decembra sākumā ar tiesas rīkojumu slēgts viņa juvelierizstrādājumu veikals un restorāns Teherānā.

Kā norāda BBC, Irānas varas iestādes līdz šim ir aizliegušas jau vairākām slavenībām, māksliniekiem un ievērojamām personām atstāt valsti pēc viņu paustā atbalsta masu protestiem.

53 gadus vecais Alī Dājī ir viens no Irānas slavenākajiem sportistiem. Bijušais nacionālās futbola izlases kapteinis deviņdesmitajos gados un 2000. gadu sākumā ir guvis 109 vārtus starptautiskās sacensībās.

Irānietes futbola stadionā un mājās

gallery icon