foto: Sanita Ieva Sparāne/Optibet virslīga
Ngonda paliks "Riga" sastāvā; Minkevičs turpinās spēlēt "Audā"
Glodī Ngonda sevi apliecinājis kā vienu no ātrākajiem un spēcīgākajiem Latvijas futbola virslīgas aizsargiem.
Futbols
2022. gada 20. decembris, 16:42

Ngonda paliks "Riga" sastāvā; Minkevičs turpinās spēlēt "Audā"

Jauns.lv/LETA

"Optibet" futbola virslīgas klubs "Riga" ir pagarinājis līgumu ar Glodī Ngondu uz vēl trim gadiem, otrdien ziņo klubs.

Jaunais līgums noslēgts līdz 2025. gada beigām.

"Oficiāli varam paziņot, ka esam pagarinājuši līgumu ar 27 gadus veco Kongo Demokrātiskās Republikas izlases aizsargu Ngondu," vēsta klubs.

Futbolists, kurš spēlē malējā aizsarga pozīcijā, līgumu ar "Riga" komandu parakstīja 2021. gada vasarā.

Pusotras sezonas laikā Ngonda "Riga" kreklā 38 spēlēs visos turnīros ir guvis vienus vārtus un sakrājis piecas rezultatīvas piespēles.

Profesionālās karjeras pirmajos gados futbolists spēlēja Kongo klubā Kinšasas "Vita Club", 2018. gadā kļūstot par valsts čempionu.

2019. gadā Ngonda kļuva par Francijas kluba "Dijon" futbolistu, pirmajā sezonā Francijas spēcīgākajā līgā aizvadot sešas spēles. Nākamajā sezonā viņš jau bija pamatsastāva futbolists, "Ligue 1" turnīrā nospēlējot 30 spēles un gūstot divus vārtus.

Kongo izlases sastāvā futbolists ir aizvadījis 24 spēles.

Aizvadītajā sezonā Latvijas čempionātā "Riga" ierindojās otrajā vietā.

Tikmēr Latviešu aizsargs Ivo Minkevičs, kurš nesen pirmo reizi karjerā tik izsaukts uz valstsvienības nometni, pēc līguma noslēgšanas ar "Optibet" futbola virslīgas klubu "Auda" šajā klubā aizvadīs trešo sezonu pēc kārtas, otrdien ziņo klubs.

Minkevičs "Auda" pievienojās 2021. gada vasarā, palīdzot kaldināt uzvaru pirmajā līgā un iegūt ceļazīmi uz virslīgu. Aizvadītajā čempionātā spēlētājs laukumā bija 26 virslīgas spēlēs, izceldamies ar četrām dzeltenajām kartītēm.

Tāpat viņa kontā dalība arī četrās "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa izcīņas spēlēs, palīdzot izcīnīt trofeju.

Klubs uzsver, ka aizvadītajā sezonā aizsargs strauji progresēja, izpelnoties ne vien galvenā trenera Tomislava Stipiča atzinību, bet arī saņemot savu pirmo izsaukumu uz Latvijas pieaugušo izlasi Baltijas kausa ietvaros.