foto: action press/ Vida Press
Pasaules kauss futbolā: dzīvnieki pareģo spēļu iznākumus
Ūdrs Taijo prognozē Pasaules kausa spēles iznākumu
Futbols
2022. gada 29. novembris, 05:42

Pasaules kauss futbolā: dzīvnieki pareģo spēļu iznākumus

Jauns.lv

Kas gan būtu Pasaules kauss futbolā bez dzīvniekiem-pareģiem, kuri prognozē lielā sporta notikuma rezultātus? Arī šī gada turnīrs Katarā nav izņēmums, un daži dzīvnieki jau nodemonstrējuši savas īpašās spējas.

No gaišredzīgiem kamieļiem līdz mistikas piekritējiem ziloņiem un pareģojošām žurkām, vairāki lieli un mazi dzīvnieki ir izaicinājuši savas spējas ieskatīties nākotnē un paredzēt spēļu iznākumus.

Nepārspējamie astoņkāji

Viss sācies ar Paulu - pasaules slavenāko astoņkāji, kurš slavu iemantoja, pirms vairāk nekā 10 gadiem, 2010. gadā, savā akvārijā Vācijā precīzi nosakot visu Vācijas futbola izlases spēļu iznākumus.

Anglijā dzimušā astoņkāja okulto darbošanos futbola jomā tiešraidē pat rādīja Vācijas televīzija. Lai noteiktu gaidāmās spēles uzvarētāju, Paulam akvārijā ik reizi nolaida ar valstsvienību karogiem apzīmētas divas kastītes ar ēdienu. Uzvara tika solīta tai komandai, pie kuras kastītes satura astoņkājis piesteidzās vispirms.

Astoņkāja pareģa spējas bija iespaidīgas: viņš pareizi prognozēja astoņas Dienvidāfrikā notikušā Pasaules kausa spēles, tostarp Spānijas uzvaru pār Nīderlandi Pasaules kausa finālā. Diemžēl Pauls nomiris jau tai pašā gadā, nepaspējot savas spējas nodemonstrēt vēl citos lielos sporta turnīros.

Traģiskāku galu ņēma Paula attāls radinieks no Japānas - Rubio, kurš kļuva par vietējo zvaigzni, ar simtprocentīgu precizitāti noprognozējot grupu turnīra spēles, tostarp Japānas uzvaru pret Kolumbiju 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, kas notika Krievijā.

Rubio zīlēja divus metrus platā baseinā, kas sadalīts trīs sektoros - uzvara, zaudējums un neizšķirts. Rubio izteica prognozi, patveroties vienā no baseina daļām.

Rubio nesagaidīja iespēju izteikt savu prognozi par astotdaļfinālu, jo viņš tika sasmalcināts un pārvērsts gardā jūras veltē. Acīmredzot, vietējais zvejnieks Kimio Abe, kurš bija noķēris Rubio, uzskatīja, ka svarīgāk ir uzturēt savu biznesu, nevis turpināt ļauties pārliecībai, ka viņa astoņkājis ir apveltīts ar īpašām spējām ieskatīties nākotnē.

Uzlecošā zvaigzne - ūdrs Taijo

Sociālo tīklu lietotāji Japānā iemīļojuši ūdru Taijo, kurš precīzi prognozēja pārsteidzošo Japānas uzvaru pār Vāciju pagājušajā trešdienā.

Ūdram savās mājās akvaparkā Šinagavā, Japānā, tika iedota futbolbumbiņa un trīs spainīši, no kuriem izvēlēties - zils spainītis jeb Japāna, dzeltens spainītis jeb neizšķirts un sarkans spainītis, kas nozīmēja uzvaru Vācijai.

Astoņgadīgais Taijo nevilcinādamies iemeta bumbiņu zilajā spainītī, prognozējot Japānas uzvaru pirmajā komandas šī gada Pasaules kausa apakšgrupas spēlē Katarā.

Kamielis, kas "nekad nekļūdās"

Kamieļiem šī gada Pasaules kausa rīkotājvalstī Katarā ir ļoti īpašs statuss - tos audzē ļoti populārajam kamieļu skriešanās sporta veidam.

Tikmēr Anglijā dzīvo kamieļmātīte Kamilla, kura pareizi noprognozējusi vismaz divu šī gada Pasaules kausa spēļu rezultātus, paredzot Ekvadoras uzvaru pirmajā turnīra spēlē, kā arī angļu pārākumu pār irāņiem.

Kamillas pareģošanas process ir vienkāršs - viņai priekšā tiek nostādīti konkurējošo valstu karogi un tas, pie kura dzīvnieks pieiet, arī būšot spēles uzvarētājs.

Panda salauž sirdi katariešiem

Pašā šī gada futbola turnīra norises vietā Katarā prognožu spēlē piedalās divas lielās pandas no jaunizveidotās pandu mājas Dohā.

Tiesa gan, viena no pandām jau izpelnījusies sliktu "pretnacionālistes" slavu tikai tāpēc, ka bez kavēšanās pirms pirmās spēles, ko aizvadīja mājinieki, prognozēja Ekvadoras uzvaru. Prognoze piepildījās.

Pandas spēles uzvarētāju izvēlas, pieskaroties vienam no pie stikla piestiprinātajiem karogiem. Pandas aposta katru karodziņu, pirms uz viena no tām uzliek ķepas.

Pirmajā Pasaules kausa nedēļā gan pandu prognozes izrādījušās ne visai veiksmīgas - pareizi prognozēts uzvarētājs 33% spēļu jeb četrās no 12 spēlēm. Pandas pareizi uzminēja, ka Ekvadora uzvarēs Kataru, Anglija uzvarēs Irānu, Japāna šokējoši būs pārāka par Vāciju un Francijas komfortablo uzvaru pār Austrāliju.

Viens no neprātīgākajiem pandu pareģojumiem bijusi ticība, ka Kostarika pārspēs Spāniju. Spāņi Kostariku sagrāva ar 7:0.

Abas pandas Katarai tieši par godu Pasaules kausam uzdāvināja Ķīna.