Futbols
2022. gada 20. novembris, 18:10

Pasaules kauss Katarā: pēc nepatīkama jautājuma kolumbiešu dziedātājs tiešajā ēterā pamet interviju

Jauns.lv

Kolumbiešu dziedātājs Maluma pametis televīzijas tiešraidē pārraidītu interviju pēc tam, kad viņam uzdots jautājums saistībā ar cilvēktiesībām, kuru neievērošanā tiek apsūdzēta Katara, kurā šobrīd norisinās Pasaules kauss futbolā.

Dziedātājs Maluma kopā ar citiem izpildītājiem, tostarp pazīstamo amerikāņu reperi Nikiju Mināžu, piekritis ierakstīt oficiālo šī gada FIFA Pasaules kausa himnu.

Raidījuma laikā Izraēlas sabiedriskajā televīzijā Malumam tika uzdots jautājums: "Vai jums nav problēmu ar cilvēktiesību pārkāpumiem šajā valstī?"

foto: ekrānuzņēmums no video
"Vai man tiešām jāatbild?" pirms TV studijas pamešanas jautājis dziedātājs.

Dziedātājs pēc šāda jautājuma manāmi samulsis, atbildot, ka tas ir kaut kas, ko viņš nespēj risināt, piebilstot, ka viņš ir ieradies, lai "baudītu dzīvi, baudītu futbolu".

Tomēr intervētājs neatkāpjas, turpinot jautāt dziedātājam, vai viņš, piedaloties dziesmas ierakstā, nepalīdz slēpt un attaisnot cilvēktiesību pārkāpumus.

"Vai man jāatbild uz šo jautājumu?" pie kāda cilvēka otrpus kamerai vēršas dziedātājs, neilgi pēc tam pieceļoties kājās un dodoties prom, pārmetot raidījuma vadītājam nepieklājību.

Katarā sākas lielais futbols: Pasaules kausa atklāšanas ceremonija

Katarā sācies 2022.gada nozīmīgākais sporta notikums - 22.Pasaules kauss futbolā.

gallery icon

Zināms, ka Katara ir pirmā arābu valsts, kurā notiek Pasaules kausa izcīņa futbolā. Āzijā līdz šim norisinājies viens čempionāts un to 2002. gadā kopā uzņēma Dienvidkoreja un Japāna.

Katara kritizēta par slikto attieksmi pret viesstrādniekiem, kas cēluši nepieciešamos objektus lielākajam četrgades sporta notikumam aiz olimpiskajām spēlēm. Pēc vairāku mediju aplēsēm bojā varētu būt gājuši vairāki tūkstoši viesstrādnieku, ko Kataras puse noliedz. Tikmēr FIFA oficiāli apstiprinājusi trīs ar stadionu celtniecību saistītus nāves gadījumus Katarā. Plašu kritiku Katara izpelnījusies ar cilvēktiesību neievērošanu, sieviešu tiesību un seksuālo minoritāšu apspiešanu. Kā zināms, Katarā viendzimuma attiecības ir aizliegtas ar likumu un par to var draudēt pat nāvessods.