foto: MARC DE MATTIA/DPPI/Shutterstock/ Vida Press
Blušam pirmā vieta starptautisko motoru sporta spēļu drifta disciplīnā
Kristaps Blušs.
Citi sporta veidi
2022. gada 31. oktobris, 14:06

Blušam pirmā vieta starptautisko motoru sporta spēļu drifta disciplīnā

Jauns.lv/LETA

Kristaps Blušs sestdien Pola Rikāra sporta kompleksā netālu no Marseļas izcīnīja zelta medaļu Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) motoru sporta spēļu drifta disciplīnā, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF)

Sacensību trešajā dienā Latvijas pārstāvis Blušs fināla braucienā pārspēja Kuveitas komandas pilotu Ali Maksīdu un izcīnīja zelta medaļu.

LAF ziņo, ka pēc fināla braucieniem tiesneši lēma pāri sūtīt atkārtotā cīņā, jo uzskatīja, ka abi braucēji ir spējīgi parādīt labāku sniegumu. Otrajā piegājienā Blušs patīkami pārsteidza tiesnešus un sagādāja skaistu braucienu, kas deva viņam pietiekamu pārsvaru pār Maksīdu.

"Šodien piestrādājām pie kļūdām, kuras tika pieļautas vakar kvalifikācijas braucienā. Mums bija labi un spēcīgi pretinieki, ar kuriem bija vieglāk braukt, nebija nekādu pārsteiguma momentu. Soli pa solītim aizcīnījāmies līdz fināla braucienam, kur manas kļūdas dēļ tika noteikts pārbrauciens," stāsta čempions.

"Pēc šī pirmā brauciena savācāmies un izdarījām visu kā pēc ābeces. Tehnika bija perfekta, ne reizi nebija nepieciešams pievilkt kādu skrūvīti, tikai lējām degvielu un mainījām riepas. Ir liels gods pārstāvēt Latviju, prieks, ka, neskaitot savus individuālos rezultātus, šī ir mana pirmā dalība Latvijas izlasē," piebilda sportists.

Cīņā par trešo vietu poļu pilots Jakubs Prizigonskis izrādījās pārāks par igauni Kevinu Pesuru, pārāks izrādījās Prizigonskis.

Auto slaloma disciplīnā Maija Stakena un Toms Ozols sestdien cīnījās astotdaļfinālā. Viņi stājās pretī Ukrainas braucējiem.

Latvijas duets spēja uzrādīt labākus apļa laikus un izcīnīja iespēju cīnīties ceturtdaļfinālā. Par vietu četru labāko valstu vidū Latvijai jācīnās ar Horvātijas izlases sportistiem.

Treniņbraucienu un kvalifikāciju aizvadīja "Touring car" disciplīnas braucējs Valters Zviedris. Treniņā sportists sasniedza augsto piekto pozīciju, bet kvalifikācijā latviešu pilots ierindojās devītajā pozīcijā.

"Crosscar Sr" disciplīnā Reinis Nitišs bija spiests izstāties no cīņas pusfinālā. Tehniskas problēmas dēļ sportistam pusfināls beidzās starta laukumā, liedzot iespēju cīnīties par vietu finālā

Andrejs Gubarevs noslēdza dalību spēļu e-sporta disciplīnas otrajā pusfinālā, ierindojoties 16.pozīcijā. Sportists ir apmierināts ar savu sniegumu un turpinās dalību dažādos e-sporta čempionātos, lai varētu pacīnīties par iespēju Latviju pārstāvēt arī nākamajās spēlēs.

Motoru sporta spēles no 26. līdz 31. oktobrim norisinās Pola Rikāra trasē Francijā, kas atrodas netālu no Marseļas pilsētas. Pasākumā apvienotas 16 autosporta disciplīnas, 72 valstis un 500 braucēji.

Spēlēs piedalās valstis, piesakot labākos pretendentus katrā no piedāvātajām disciplīnām. LAF šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus piecās disciplīnās.

Pirmajās Motoru sporta spēles 2019. gadā, kuras tika rīkotas Romā un tuvējā Vallelungas trasē, tika iekļautas sešas pamatdisciplīnas, un tajās piedalījās 49 valstis un 192 piloti.

LAF šīm spēlēm pieteica sportistus četrās disciplīnās: autošosejā startēja Zviedris, driftā - Edmunds Bērziņš, kartingu slalomā - Nikolass Bertāns un Emīlija Bertāne, bet digitālajā autosportā - Krišs Jaunzemis.