foto: AP/Scanpix
VIDEO: Porziņģim 20 punkti un savainojums "Wizards" uzvarā pārbaudes spēlē
Kristapu Porziņģis, Meisons Plūmlijs.
Basketbols
2022. gada 11. oktobris, 08:40

VIDEO: Porziņģim 20 punkti un savainojums "Wizards" uzvarā pārbaudes spēlē

Jauns.lv/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlē Latvijas uzbrucējs Kristaps Porziņģis pirmdien guva 20 punktus un iedzīvojās nelielā savainojumā, bet Vašingtonas "Wizards" viesos pārspēja Šarlotas "Hornets" vienību.

"Hornets" savā laukumā atzina "Wizards" pārākumu ar 107:116 (23:36, 35:25, 31:20, 18:35), bet Porziņģis bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Latvietis laukumā pavadīja tikai 15 minūtes un 50 sekundes, jo otrās ceturtdaļas izskaņā savainoja potīti un devās uz ģērbtuvēm, mačā vairs nepiedaloties. Tomēr kā pēc spēles norādīja komandas galvenais treneris Vess Anselds, centra uzbrucēja savainojums nav nopietns.

Porziņģis realizēja divus no sešiem divpunktu metieniem, trīs no četriem trīspunktu metieniem un visus septiņus soda metienus. Vēl viņa rēķinā arī trīs atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena personīgā piezīme, kā arī +/- rādītājs +4.

Vēl uzvarētāju sastāva pa 15 punktiem guva Kails Kuzma un Rui Hačimura, bet 14 punkti Daniela Geforda reķinā.

"Hornets" rindās ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Terijs Rozjērs, bet 15 punktus guva Miks Ričardss. Arī "Hornets" komandas līderis Lamelo Bols aizvadītajā mačā iedzīvojās potītes savainojumā.

Pirmā pamatturnīra spēle "Wizards" ieplānota 19. oktobrī viesos pret Indiānas "Pacers".