foto: FK Valmiera
Latvijas futbola virslīgas grandu cīņa Tēva dienā noslēdzas ar skandāliem: savainots bērns un novēlējums, lai “nomirtu tava mamma”
Futbola svētkus Valmierā sabojāja dažu cilvēku rīcība tribīnēs un laukumā.
2022. gada 12. septembris, 14:12

Latvijas futbola virslīgas grandu cīņa Tēva dienā noslēdzas ar skandāliem: savainots bērns un novēlējums, lai “nomirtu tava mamma”

Jauns.lv

11. septembrī Valmierā Jāņa Daliņa stadionā sacentās abas Latvijas virslīgas līdervienības – FK “Valmiera” un “Riga FC”. Pēc mājinieku pārliecinošā snieguma un pelnītās uzvaras Vidzemes komanda spērusi vēl vienu milzīgu soli pretī pirmajam čempiontitulam.

Ja pirmajā puslaikā, pēc valmieriešu ātri gūtajiem vārtiem, galvaspilsētas klubs vairāk kontrolēja bumbu un izveidoja arī vairākus bīstamus momentus, tad otrajā puslaikā laukumā dominēja mājinieki un pelnīti noveda spēli līdz pārliecinošai uzvarai. Kā novēroja portāls Jauns.lv, tribīnēs kopumā bija mierīga atmosfēra un abu komandu atbalstītāju starpā nekas vairāk par dažiem dzēlīgiem saukļiem otra virzienā nesekoja.

Mača izskaņā, priecājoties ar būtisko panākumu, “Valmieras” līdzjutēji, ignorējot drošības noteikumus, sāka tribīnēs uguņot ar līdzi paņemtajām dūmu svecēm. Nereti futbola fani visā pasaulē ignorē aizliegumus ienest stadionā pirotehniku un pamanās sarīkot šāda veida uguņošanu. Ierasti tas beidzas bez nekādām sekām, taču šoreiz, spriežot pēc ierakstiem sociālajos tīklos, cietis kāds mazais futbola līdzjutējs, kuram spēles apmeklējums noslēdzies slimnīcā. Laime nelaimē – vēja aizpūstās dūm sveces dzirksteles trāpīja mazajam zēnam aiz jakas kapuces mugurpusē.

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītājs Renārs Krīgers sarunā ar Sports.tv3.lv atklāja, ka LFF gaida spēles delegāta ziņojumu.

Interesanti, ka “Valmieras” komandai vajadzēja gandrīz diennakti, lai komentētu notikušo. Komanda atvainojās cietušajiem un sola vairs neko tādu nepieļaut, tomēr izceļ arī faktu, ka vecākiem stadionā ir jāpieskata savi bērni: “Kā šīs spēles organizētāji, uzņemamies pilnu atbildību par pirotehnikas, šajā gadījumā dūmu sveču, izmantošanu no kluba līdzjutēju puses, to neatļautu ienešanu stadiona tribīnēs. Ļoti pārdzīvojam, ka tās neuzmanīga pielietošana nodarījusi kaitējumu bērna veselībai, kurš atradās līdzās. Vēlamies arī vērst uzmanību uz to, ka jebkurā situācijā par bērna drošību ir atbildīgi arī viņa vecāki. Strādāsim pie pastiprinātākas kontroles, lai pirotehnikas ienešana tribīnēs neatkārtotos. Vēlam Savaļnieku ģimenei un viņu jaunākajai atvasei veiksmīgu ārstēšanās procesu, un drīzu atgriešanos futbolā,” Uldis Pūcītis, Valmieras kluba prezidents.

Savdabīgi, ka pie FK "Valmiera" tvitera ieraksta par izcīnīto panākumu, komanda šķietami lepojās par fanu izdarībām tribīnēs, izceļot, ka sarīkota īsta uguņošana.

Citi sociālo tīklu ieraksti iemet arī pamatīgu akmeni Latvijas naudīgākā kluba – “Riga FC” dārziņā. Komandas un arī Latvijas izlases vārtsargs Roberts Ozols, spriežot pēc kāda video ieraksta tviterī, īsti nav mācējis samierināties ar neveiksmēm laukumā un pret bumbu padevēju izturējies ļoti aizskaroši, jo zēns laikam pārāk lēni padevis viņam bumbu.

Saprotams, ka mazie futbolisti, kuri spēlēs “piestrādā” par bumbu padevējiem cenšas kaut nedaudz palīdzēt savai komandai – šajā gadījumā FK “Valmiera” – tomēr neglaimojošais video, kurā Latvijas valstsvienības un “Riga” kluba vārtsargs Roberts Ozols Tēva dienā novēl mazam zēnam, lai viņa mamma nomirtu un vēl pārliecinās, vai puika to ir dzirdējis.

Vairāk nekā diennakti pēc notikušā Roberts Ozols savā feisbuka kontā publicēja atvainošanos zēnam, viņa mātei un Valmieras komandai. Viņa rīcībai neesot attaisnojuma un viņš lūdz piedošanu par izdarīto. "Vēlos publiski atvainoties mazajam futbolistam, viņa mātei un visai Valmieras komandai par manu nepieņemamo uzvedību un izteiktajiem vārdiem bērna virzienā. Spēles karstumā nesavaldīju savas emocijas un šobrīd par to varu tikai nožēlot. Nevēlējos nevienu aizvainot vai aizskart un šādiem vārdiem nav nekāda attaisnojuma. Ceru, ka šis gadījums kļūs par piemēru arī citiem, kā nevajag rīkoties. Ceru uz Jūsu un visa Valmieras kluba sapratni. Nožēloju izdarīto un esmu par savstarpēju cieņu Latvijas futbolā. Ar bērna māti sazinājos personīgi un ļoti ceru, ka viņa mani sapratīs un piedos," teikts Ozola ierakstā.

 

"Ozols šodien personīgi sazinājās ar bērna māti un nožēlo savu uzvedību," vēsta ieraksts "Riga" kluba "Twitter" kontā.

Klubs izsaka cerību, ka vārtsargam tā būs vērtīga mācība, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos.

Jauns.lv jau vēstīja, ka valmierieši savā laukumā izcīnīja panākumu ar 3:1 (1:0). Pēc šī mača līderi "Valmieru" un vicelīderi "Riga" vienību pirms sezonas pēdējām astoņām spēlēm šķir septiņi punkti.

Valmierieši sāka ļoti aktīvi un pēc nospēlētas pusotras minūtes, saņemot piespēli no mājinieku vārtsarga Riharda Matrevica, viens pret Robertu Ozolu izskrēja Kamilo Mena, kurš raidīja bumbu mērķī - 1:0. Deviņas minūtes vēlāk tikai Roberta Veipa pašaizliedzīgā spēle liedza bumbai nonākt Vidzemes komandas vārtos.

Arī puslaika turpinājumā Rīgas futbolisti kontrolēja notikumus laukumā, taču "Valmieras" komanda labi aizsargājās un neļāva viesiem būtiski apdraudēt Matrevica sargātos vārtus. Sešas minūtes pirms puslaika beigām pēc soda sitiena Mena sita bumbu tikai nedaudz pāri "Riga" vārtiem.

Spēles 56.minūtē valmierieši nostiprinājās vadībā pēc Raimonda Kroļļa vārtu guvuma. Pēc Ivana Želizko izpildītā stūra sitiena Romans Jakuba pagarināja bumbu uz tālo vārtu stabu, no kurienes Krollis raidīja bumbu tīklā - 2:0.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 16 minūtes, Alvis Jaunzems ar zemu sitienu ārpus soda laukuma robežām panāca jau 3:0 laukuma saimnieku labā. Pamatlaika pēdējā minūtē Marselo Torress vienus vārtus atguva un liedza "Valmierai" svinēt "sauso" uzvaru.