foto: AFP/Scanpix
Igaunijas sportistu lietu izsolē savāc 10 000 eiro Ukrainas armijas atbalstam
Ukrainas armija.
Citi sporta veidi
2022. gada 19. jūlijs, 16:03

Igaunijas sportistu lietu izsolē savāc 10 000 eiro Ukrainas armijas atbalstam

Jauns.lv/LETA

Igaunijas sportistu ziedotu lietu izsolē Ukrainas armijas atbalstam savākti 10 000 eiro. Izsoles priekšmeti pārdoti kopumā par 8305 eiro, bet kopā ar kampaņas laikā saņemtajiem ziedojumiem divu organizāciju - "Lift99" un "United Delivery Mission" - starpā vienlīdzīgās daļās tiks sadalīti 10 000 eiro. Abas organizācijas nodarbojas ar aprīkojuma piegādēm Ukrainas armijai no Igaunijas.

Frīstaila slēpotājas Kellijas Sildaru ziedotais sporta inventārs izsolē pārdots par 1490 eiro, savukārt Anetes Kontaveitas Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) turnīra finālā izmantotā rakete pārdota par 1000 eiro. 

Igaunijas loka šāvēju izlases krekls ar Liselas Jētmas parakstu kopā ar vienu no viņas bultām pārdots par 700 eiro kādam privātam loka šaušanas līdzjutējam no Kanādas. 

Izsoles priekšmetus ziedoja arī diska metējs Gerds Kanters, šķēpa metējs Magnuss Kirts, barjerskrējējs Rasmuss Megi, pludmales volekbolisti Kusti Nelvaks un Marts Tīzārs, volejbolisti Ardo Krēks, Roberts Tehts, volejboliste Līsa Kullerkanna, diska golfa spēlētāji Kristina Tatara un Alberts Tamms, riteņbraucēja Janelle Uibokanda, airētajs Allars Raja, kultūrists Ots Kīvikass, kārtslēcējs Risto Lillemetss, biatlonistes Johanna Taliherma un Tūli Tomingasa, desmitcīņnieki Johanness Erms, Maicels Uibo un Janeks Eiglane, kā arī vīriešu un sieviešu voejbola izlases un basketbola izlase. 

Ukrainas atbalsta akcijās iesaistījušies arī citi Igaunijas sportisti un sporta organizācijas. 

Piemēram, nedēļas nogalē notikušā "Rally Estonia" atklāšanas dienā Pasaules rallija čempionāta (WRC) piloti parakstījās uz rallija sponsora "Cronimet" pasūtītas metāla skulptūras, kura tiek izsolīta, lai ienākumus ziedotu Ukrainas bēgļu bērnu atbalstam. 

Izsole turpinās līdz trešdienas pusdienlaikam. Pašlaik par skulptūru tiek solīti 3350 eiro.