foto: LETA
Latvijas bijušais kamaniņu braucējs Kristens Putins nomainījis uzvārdu
Latvijas kamaniņu braucēji Kristens Putins (no labās) un Imants Marcinkēvičs piedalās BMW Sprinta kausa 3.posmā kamaniņu sportā Siguldas bobsleja un kamaniņu trasē 2020. gadā.
Citi sporta veidi
2022. gada 15. aprīlis, 18:09

Latvijas bijušais kamaniņu braucējs Kristens Putins nomainījis uzvārdu

Jauns.lv

Bijušais kamaniņu braucējs Kristens Putins pieņēmis lēmumu mainīt uzvārdu.

"Tā parādu savu nostāju, jo negribu, lai mans un nākotnē manu bērnu uzvārds saistītos ar kara noziedznieku," žurnālam "Sporta Avīze" atklāj bijušais sportists, kurš šonedēļ kļuva par Kristenu Rodi.

Kā Kristens atklāja portālam Jauns.lv viņš izvēlējies sava tēva uzvārdu.

Kā zināms, 24. februārī Vladimira Putina vadītā Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainā.

Vārda, uzvārda un tautības ieraksta maiņas likuma 2. panta pirmā daļa nosaka, ka uzvārdu mainīt arī 15 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis, ja pastāv kāds no šajā likumā uzskaitītajiem iemesliem, tostarp "uzvārds apgrūtina personas iekļaušanos sabiedrībā".

Atgādinām, ka 2020. gada janvārī Latvijas kamaniņu divnieks Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs triumfēja Pasaules sprinta kausa Siguldas posmā, taču nākamajā sezonā nekvalificējās Pasaules kausa mačiem, līdz ar to pieņēma lēmumu beigt karjeru.

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu divniekos Latviju pārstāvēja Andris Šics/Juris Šics (piektā vieta) un Mārtiņš Bots/Roberts Plūme (ceturtā vieta un bronza stafetē).